Hlavní obsah

Diváckou cenu Práva získal izraelský film Na velikosti záleží

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KARLOVY VARY

Nejoblíbenějším snímkem 44. ročníku Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech se stala izraelská komedie Na velikosti záleží uvedená v sekci Jiný pohled. V anketě Divácké ceny Práva o tom rozhodlo rekordních téměř sedmdesát tisíc hlasů.

Článek

Druhou příčku obsadil chorvatsko-srbský film Bez konce [celá zpráva], který soutěžil v hlavní sekci. Třetí je pak francouzský snímek Welcome [celá zpráva] uvedený v sekci Horizonty.

O vítězství Izraelců nebylo pochyb téměř od začátku festivalu. Usměvavý snímek Na velikosti záleží [celá zpráva] o čtveřici kamarádů, kteří řeší problémy s nadváhou a společenský tlak na zhubnutí netradičně - sázkou na japonský sport sumo, kde je každý kilogram předností, vedl hlasování už do neděle. Od té doby nedal nikomu šanci.

Do první desítky se dostaly také dva filmy s českými kořeny: slovensko-český Nedodržený slib [celá zpráva] - obsadil šestou příčku, a český hit Líbáš jako Bůh [celá zpráva], bodující už měsíce v kinech, byl dokonce čtvrtý.

Hlasování s rekordem 

Diváci letos na festivalu odevzdali celkem 69 781 hlasovací lístek. Po sečtení často o pořadí na konkrétních místech rozhodovaly pouze tisíciny procent.

Z pohledu statistik padl na 44. ročníku rekord v zájmu o anketu. Prodalo se přes sto třicet tisíc vstupenek, tudíž po projekci hlasoval každý druhý divák.

Konečné výsledky hlasování
snímekkoeficient
Na velikosti záleží1,09
Bez konce1,16
Welcome1,23
Líbáš jako Bůh1,23
Wrestler1,26
Nedodržený slib1,27
Rozervaná objetí1,27
Zakázané ovoce1,27
Zatemnění mysli1,28
Dívka z titulní strany1,28

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám