Hlavní obsah

Před karlovarským Thermalem už stojí makety křišťálových glóbů

Právo, Rudolf Voleman

Před vchodem do karlovarského hotelu Thermal už stojí makety křišťálových glóbů, neklamné znamení, že vrcholí přípravy jubilejního 45. ročníku Mezinárodního filmového festivalu (MFF).

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Před vchodem do karlovarského hotelu Thermal už stačili organizátoři instalovat makety křišťálových glóbů.

Článek

Jeho plátna se poprvé rozsvítí 2. července a od pondělních 10 hodin je možné si po internetu už rezervovat vstupenky.

„Na přípravě pracuje kolem 70 lidí, postupně jejich počet naroste až na jeden tisíc,“ uvedl vedoucí festivalové produkce Petr Lintimer. Organizátoři stačili postavit festivalové pokladny před hotelem Thermal, na kterém již visí transparenty odkazující na festival.

„Dokončují se filmové billboardy před Thermalem a jak se budou tisknout další, budeme je rozmisťovat po celém městě do koryta řeky Teplé,“ poznamenal Lintimer, podle kterého v pátek 25. června přijede nafukovací kino z Francie.

Výstavba hlavního vchodu do Thermalu, kterým budou kráčet největší herecké celebrity z řad festivalových hostů, je už téměř hotova, zatím ale není vůbec jasné, kdo z nich bude obývat vyhlášený Prezidentský apartmán v Grandhotelu Pupp.

„Celý hotel si zamluvili organizátoři festivalu, kteří se sami rozhodnou, kdo kde bude bydlet,“ uvedla ředitelka GH Pupp Andrea Pfeffer-Ferklová.

Novinkou dětský stan

Zatím je blížící se festival nejzřetelněji cítit v okolí Thermalu. „Už od minulého týdne vyklízejí nájemci prostory v hotelové pasáži a stěhují se do něj festivalová produkce,“ uvedl ředitel Thermalu Josef Pavel s tím, že všechno klape bez problémů. „Vybudovali jsme čtyři nové výtahy za 11 miliónů korun, takže zázemí hotelu se opět zlepšilo. Sto tisíc korun jsme investovali do vylepšení promítaček ve Velkém a Malém sále,“ dodal.

Novinkou letošního ročníku je zřízení dětského stanu v parku vedle Thermalu. „Nechali jsme jej vybudovat pro baťůžkáře, z kterých se mezitím za ty roky stali rodiče ,“ vysvětlil Lintimer s tím, že pro děti, jejichž rodiče mezitím mohou odejít v klidu na filmové projekce, budou připraveny nejrůznější hry a atrakce.

Od 1. 7. začíná stanové městečko

Rezervace vstupenek, jejichž cena zůstává od loňska stejná ve výši 65 korun, bude možná na maximálně čtyři filmová představení v jednom dni.

Divák si přitom může takto zamluvit pouze dva lístky na stejné filmové představení. Vstupenky, kterých bude jen deset procent v této podobě rezervace na jedno představení, si bude moci vyzvednout v Hlavní pokladně, která otevře ve čtvrtek 1. července v devět hodin ráno.

Ve stejný den otevře své brány také Stanové městečko na stadiónu AC Start v městské části Tuhnice. „Cena ubytování bude stejná jako vloni 70 korun na noc včetně sprchy a úschovny zavazadel,“ uvedl organizátor kempu Vít Hořejš s tím, že restaurace opět pojede non stop. „Do Stanového městečka bude jezdit čtyřikrát denně zdarma festivalový autobus,“ dodal.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám