Hlavní obsah

Filmové premiéry: Myši patří do nebe, Karel, Malířka a zloděj, Titan, Ada a Nic ve zlým

Pro celou rodinu je český animovaný film Myši patří do nebe. Dokument Karel sleduje život a profesní dráhu Karla Gotta. Pozoruhodný je i další dokument Malířka a zloděj, dvojportrét nepravděpodobného vztahu. Zlatou palmu za nejlepší film letošních Cannes získal thriller Titan. Ze stejnojmenného románu Milána Füsta, nominovaného na Nobelovu cenu za literaturu vychází romantický film Miloval jsem svou ženu. Islandský film Ada je baladou o truchlení, přijetí jiného a magické síle mateřské lásky. Snímek Nic ve zlým je o mladých queer imigrantech v Německu.

Foto: Novinky

Filmové premiéry

Článek

Myši patří do nebe

Příběh ustrašené myšky Šupito a dobráckého lišáka Bělobřicha, dvou zvířat, která jsou v pozemském světě nesmiřitelnými nepřáteli, zavede diváky do zvířecího nebe. Na milé, zábavné a dobrodružné cestě se střídá humor s napětím i dojetím, a oba hrdinové postupně zjišťují, že i pro odvěké nepřátele je lepší, když se domluví, a že to jde. A že přátelské pouto se tvoří tam, kde jeden druhému pomáhá.

Trailer k filmu Myši patří do nebeVideo: CinemArt

Myši patří do nebe, Česko/Francie/Polsko/Slovensko 2021, animovaný rodinný, 87 min., režie: Denisa Grimmová, Jan Bubeníček, hrají: Pavlína Balner, Matouš Ruml, Ondřej Vetchý, Lukáš Pavlásek a další.

Karel

Dlouho očekávaný dokument Karel je jednak průřezem jeho života a profesní kariéry, ale zároveň velmi působivou zprávou o tom, s jakou pokorou, smířením a důstojností osmdesátiletý zpěvák, ale v tu dobu už především manžel, otec a dědeček, ze světa odcházel.

Trailer k filmu KarelVideo: Bontonfilm

Karel, Česko 2020, dokument, 133 min., režie: Olga Malířová Špátová

Malířka a zloděj

Mladá česká umělkyně Barbora Kysilková žijící v Oslu je zoufalá z krádeže dvou svých obrazů. U soudu osloví jejich zloděje a poprosí jej, aby jí stál modelem pro portrét. Postupně se začne vytvářet zvláštní, těžko uvěřitelný vztah a zároveň vzniká neoddělitelné pouto, které tyto lidské bytosti spojí navždycky.

Trailer filmu Malířka a zlodějVideo: AČFK

Malířka a zloděj, Norsko 2020, dokument, 102 min., režie: Benjamin Ree, účinkují: Karl Bertil-Nordland, Barbora Kysilková, Øystein Stene a další.

Titan

Alexia má po těžké autonehodě z dětství v lebce titanovou destičku. V dospělosti se stane tanečnicí na tuningových show, čímž zjistí šokující skutečnost - auta ji přitahují nejen jako stroje, ale i sexuálně. Dojde i k sérii brutálních vražd či pokusu o potrat pomocí jehlice do vlasů...

Trailer filmu TitanVideo: Film Europe

Titan, Francie/Belgie 2021, mysteriózní thriller, 108 min., režie: Julie Ducournau, hrají: Vincent Lindon, Agathe Rousselle, Garance Marillier, Dominique Frot a další.

Miloval jsem svou ženu

Holandský kapitán nákladní lodi Jakob Störr se během pití vsadí s přítelem, že si Jakob vezme první ženu, která vstoupí do kavárny. Tak se seznámí s rozmarnou Francouzkou Lizzy a ožení se s ní. Začne se rozvíjet milostný příběh protknutý láskou jako v pohádkách Tisíce a jedné noci. Do života milujícího, bolestně upřímného Störra vstoupí řada zkoušek.

Trailer filmu Miloval jsem svou ženuVideo: Film Europe

Miloval jsem svou ženu, Maďarsko/Německo/Itálie 2021, romantický, 169 min. režie: Ildikó Enyedi, hrají: Léa Seydoux, Gijs Naber, Louis Garrel, Sergio Rubini a další.

Ada

María a Ingvar vlastní ovčí farmu na islandském zapadákově. Pracují, odpočívají, každý rok je o něco lepší než ten předchozí, ale něco mezi nimi zůstává nevyslovené, něco bolestně schází. María a Ingvar se snaží smířit se ztrátou, na kterou zdánlivě neexistuje lék. Divoká islandská krajina jim ale nečekaně nabídne řešení v podobě bytosti, která dostane jméno Ada. Je to dar, nebo prokletí?

Trailer k filmu AdaVideo: Artcam Films

Ada, Island/Švédsko/Polsko 2021, mysteriózní drama, 106 min., režie: Valdimar Jóhannsson, hrají: Noomi Rapace, Björn Hlynur Haraldsson, Hilmir Snær Guðnason a další.

Nic ve zlým

Parvis se narodil původem íránským rodičům v německém maloměstě, kde si čas krátí divokými večírky a sexem s muži, které potkává online. Když ho za krádeže v obchodě odsoudí k práci v přistěhovaleckém centru, potká energickou a veselou dívku a jejího bratra, stydlivého Amona. Vztah mezi Parvisem a Amonem se postupně mění v lásku, ale vše záleží i na rozhodnutí německých úřadů o udělení azylu...

Trailer k filmu Nic ve zlýmVideo: Queer Kino

Nic ve zlým, Německo 2020, drama, 92 min., režie: Faraz Shariat, hrají: Benny Radjaipour, Eidin Jalali, Banafshe Hourmazdi, Paul Lux a další.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám