Hlavní obsah

Aňa Geislerová bude prezidentka. V podhradí sbalí Vetchého

Snímek Prezidentka by se měl objevit v létě v českých kinech. Námět zní jako pohádka říznutá komedií a hlavní role mají Aňa Geislerová s Ondřejem Vetchým.

Ukázka z filmu Prezidentka

 
Článek

„Nápad natočit film o prezidentce – ženě vznikl už v roce 2016, když jsem dotočil Pohádky pro Emu. Chtěli jsme nabídnout pohled za fasádu politických funkcí a profesních rolí. Snažili jsme se vytvořit postavu, která by mohla lidi inspirovat a připomenout nám, že milovat a být milován je něco, co potřebuje opravdu každý z nás,“ uvedl scenárista a režisér Rudolf Havlík.

Foto: Zuzana Panská

Aňa Geislerová

„Nikdy jsem nepřemýšlel o nikom jiném. Chtěli jsme spolu zase pracovat a Anin talent, esprit a šarm jsou pro tuto roli jako stvořené,“ řekl o Geislerové.

Foto: Zuzana Panská

Ondřej Vetchý a Aňa Geislerová

Scénář poslal na Hrad ženu, Kateřinu Čechovou, která se odhodlá k riskantnímu kousku. Vezme si paruku a v dokonalém převleku se v noci potají vytratí z hradu. Plán jí vyjde dokonale. Kateřině se noční dobrodružství inkognito v podhradí mezi lidmi zalíbí. Seznamuje se se sochařem Petrem (Ondřej Vetchý), kvůli kterému se do města vydává každou noc. On ale z nějakého důvodu neví, že sympatická žena je prezidentka. Situace se pak vymkne kontrole a prezidentčiny noční výlety se provalí.

V dalších rolích hrají Veronika Khek Kubařová, Oskar Hes, Juraj Loj, Jiří Langmajer nebo Vanda Chaloupková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám