Hlavní obsah

Skončil festival Metronom, závěr patřil britským Underworld

Britská kapela Underworld v sobotu večer na závěr pátého ročníku hudebního festivalu Metronome Prague roztančila tisíce lidí pod pódiem v prostorách Výstaviště.

Foto: Michal Kamaryt , ČTK

Karl Hyde a Rick Smith, Underworld zakončili Metronom festival.

Článek

Poslední den se umoudřilo i počasí, holinky sice přišly do rozbahněného terénu vhod, ale už nepršelo. Ani vydatný déšť a bouřka ale v pátek večer nepřekazily koncert amerického zpěváka, multiinstrumentalisty a producenta Becka. I když právě kvůli bouřce začal o hodinu později, tisíce lidí v pláštěnkách si ho nenechaly ujít.

Foto: Metronom festival

Beck v dešti.

Spoluorganizátor festivalu David Gaydečka popsal na svém facebooku situaci kolem Beckova koncertu.

„Bylo to drama. Na telefonu Los Angeles, management, booking agent, v backstage připravená kapela, do toho, my, Martin, Jiří, Beckův tourmanažer a naše produkce. Hrát / nehrát? Hromy, blesky, to pochopitelně nejde. Vzniklo nesčetně variant. Nejprve uvnitř Everything Everything a až v půl jedné Beck. To by nepotěšilo dost lidí. Unplugged koncert na Moon stage. To by se zdaleka všichni nevešli. Zrušení. To až v nejhorším případě.

Nakonec došlo na dohodu, až ustanou blesky, koncert se rozjede. Pokud se vrátí, bude předčasně ukončen. Beck s kapelou zpřeházeli songy, aby ty klíčové zazněly v první půlce. Zařadili I saw a lightning pouze pro pražský koncert. A nakonec to odehráli celé. Všichni si zaslouží velké díky, zejména diváci, kteří to vše v dešti vydrželi. Atmosféra to ale byla neskutečná,“ napsal.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Nick Cave

Během tří dnů festival představil pět desítek umělců, osm scén, tři filmové projekce a různé umělecké instalace. Vrcholem čtvrtečního prvního dne byl téměř dvou a půl hodinový koncert australského zpěváka a muzikanta Nicka Cavea s jeho kapelou The Bad Seeds.

Nick Cave byl na Metronome Prague skutečnou hvězdou

Kultura
Foto: Petr Hloušek, Právo

Dan Bárta vystoupil se skupinou Alice

Z českých interpretů u fanoušků bodovaly zpěvačky Lenny, Lenka Dusilová s projektem Řeka Ansámbl, kapely Mňága a Žďorp nebo Tata Bojs, kteří si připravili hudebně i vizuálně unikátní vystoupení. Hrála také britská kapela Sunnbrella, jejímž frontmanem je syn nedávno zesnulého Miroslava Žbirky David. V sobotu pak své fanoušky nadchla belgická indie pop-rocková hudební skupina Balthazar.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Kapela Balthazar

Na Křižíkově fontáně koncertovala rocková skupina Alice se zpěvákem Danem Bártou a kapela Mig 21 s šedesátičlenným Orchestrem Národního divadla, jeho pěveckým sborem a členkami Baletu Národního divadla. Toto vystoupení se bude opakovat v pátek na zahájení Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Mig 21 se symfoniky a pěveckým sborem

Reklama

Související články

MFF KV bude přenášen pro fanoušky

Už loni mohli být fanoušci po celém světě spojeni s Mezinárodním filmovým festivalem v Karlových Varech díky oficiální online televizi KVIFF. TV LIVE. Ani...

Výběr článků

Načítám