Hlavní obsah

Letní Ungelt zahajuje s Betty MacDonaldovou

Právo, rh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Divadelní scéna Letní Ungelt na hradčanském Novém Světě otevře svou sezónu v neděli 1. července premiérou nové inscenace, nastudované speciálně pro letní open air.

Foto: Jan Malíř

Jitka Smutná je jednou z protagonistek inscenace Kdokoli může dělat cokoli.

Článek

Kdokoli může dělat cokoli je název románu oblíbené americké autorky Betty MacDonaldové. Líčí svízelná léta ekonomické krize 30. let minulého století. Ve středu románu i jeho dramatizace z pera Věry Maškové stojí energická maminka a podnikavá sestra, které si dokážou poradit v každé situaci a které v inscenaci režiséra Petera Gábora hrají Jitka Smutná a Tereza Kostková. Dále se na scéně objeví i Máša Málková, Eva Josefíková, Jiří Hána a Jaromír Nosek.

Letní Ungelt nabídne do konce srpna divákům celkem devět inscenací. Budou to tituly z repertoáru komorní scény Ungelt (Skleněný strop a Život podle Jonesových) s Jiřím Langmajerem, Tatianou Vilhelmovou, Miroslavem Táborským, Vandou Hybnerovou, Lucií Štěpánkovou a Ladislavem Hamplem.

A také šest profilových inscenací Simony Stašové (Drobečky z perníku, Poslední ze žhavých milenců, Římské noci, Skleněný zvěřinec, Filumena Marturano a Vězeň na Druhé Avenue), v nichž se po jejím boku objeví herci Oldřich Vízner, Svatopluk Skopal, Petr Nárožný či Kamil Halbich.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám