Hlavní obsah

Opera 2017 nabíne tvorbu domácích i slovenských souborů

Právo, rh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Operní bienále, jež každé dva roky přináší do metropole tvorbu všech domácích a od roku 2015 i slovenských operních souborů, se letos koná už potřinácté. Ve středu 13. září je na jevišti pražského Stavovského divadla otevře představení opery Bohuslava Martinů Řecké pašije v produkci Moravského divadla Olomouc a režii J. A. Pitínského.

Foto: Jan Procházka

David Szendiuch jako kněz Grigoris v inscenaci Řeckých pašijí olomoucké opery.

Článek

Festival Opera pořádá Jednota hudebního divadla ve spolupráci s pražským Národním divadlem, na jehož scénách se představení převážně odehrají, a ve spolupráci se zúčastněnými operními domy.

Nabídne do 5. listopadu osmnáct operních představení. Letošní dramaturgie přináší řadu málo uváděných děl, například Pucciniho Triptych Slovenského národního divadla z Bratislavy, Massenetovu Thaïs v inscenaci libereckého Divadla F. X. Šaldy, Cherubiniho Medeu plzeňského souboru, Rossiniho Hraběte Oryho Národního divadla Brno či Cikkerova Jura Jánošíka Štátné opery z Banské Bystrice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám