Hlavní obsah

Czech Press Photo zná nominace

Právo, šíd, ČTK

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V tiskovém centru Magistrátu hlavního města Prahy byly včera vyhlášeny nominace 22. ročníku soutěže Czech Press Photo 2016, které je deník Právo mediálním partnerem. Porotci vybrali v každé z devíti kategorií tři nominace.

Foto: Jan Šída, Právo

Veronika Souralová, ředitelka Czech Press Photo.

Článek

Hlavní ocenění Fotografie roku a vítězové v ostatních kategoriích budou vyhlášeni 21. listopadu na Staroměstské radnici. Oceněny budou i videopříspěvky. Soutěže se zúčastnilo 349 fotografů a 25 tvůrců videa.

Letošní ročník představí i práce v nově vzniklých kategoriích Problémy dnešní doby a Lifestyle v sekci fotografické a Investigation u video sekce.

Foto: Jan Šída, Právo

Porotci Ron Haviv (vlevo) a Ed Kashi z VII Photo Agency.

V porotě, jež posuzovala fotografie, které mohli autoři poprvé v historii soutěže posílat pouze elektronicky, zasedli například američtí fotografové Ron Haviv a Ed Kashi z agentury VII Photo Agency nebo čeští tvůrci Antonín Kratochvíl a Herbert Slavík.

Výstava Czech Press Photo 2016 bude pro veřejnost otevřena od 22. listopadu 2016 do 31. ledna 2017 v Křížové chodbě a Rytířském sále Staroměstské radnice v Praze. V rámci expozice proběhne v Czech Photo Centre v pražských Nových Butovicích bohatý doprovodný program, a to především prezentace vítězných fotografů, jejich besedy či workshopy.

Reklama

Výběr článků

Načítám