Hlavní obsah

Hardcore Henry je film pro youtubery a běsy

Právo, Věra Míšková

Režisér filmu Hardcore Henry Ilja Najšuller dostal na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu za svůj snímek Cenu diváků pro „půlnoční běs“ a byla to cena naprosto přesná. Najšuller ho natočil de facto stejným způsobem, jakým točí kluci, kteří dávají své „filmy“ na YouTube, jenže na to sehnal spoustu peněz (producentem je Timur Bekmambetov) a vznikl celovečerní formát plný brutálního násilí.

Foto: Bontonfilm

Ukázka z filmu.

Článek

Titulní hrdina Henry je ten, jehož pohledem se po celou dobu divák kouká na akční jatka s potoky krve a ustřelené části těla, kamera jeho pohled za celou dobu nikdy neopustí a divák si může ukroutit hlavu, aby to ukoukal. Tomu, kdo není zvyklý na střílečky a rvačky při paření videoher, se z té jízdy může dokonce snadno zamotat i celá hlava, případně zvednout žaludek.

O ději netřeba se rozepisovat víc, než že Henry, kterého právě po smrti oživili (měl rozštelovaný obličej a chybělo mu pár končetin), se teď musí prostřílet k nalezení a záchraně své manželky, o níž ale po probuzení nevěděl, že to je jeho manželka.

Hardcore Henry je experiment, který budou youtubeři a hráči nejspíš milovat a s nikým jiným (kromě toho točení hlavou a případně hlavy) ani nehne, protože tu v jeho postavách a ději není nic, co by mohlo diváka obvyklých filmů zajímat. Uvidíme, kolik bude mít následovníků...

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám