Hlavní obsah

ŽEBŘÍČEK: Malý český zázrak. Básníci a Teorie tygra vedou

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dva české filmy stanuly minulý víkend na dvou nejvyšších příčkách žebříčku návštěvnosti domácích kin. K tomu nedochází téměř nikdy. Premiérový film Jak básníci čekají na zázrak byl první, starší komedie Teorie tygra druhá.

Foto: Bioscop

Nerozluční kamarádi Štěpán Šafránek (Pavel Kříž) a Kendy (David Matásek)

Článek

Jak básníci čekají na zázrak je už šestý díl série, v němž se diváci opět setkají se svými starými známými Štěpánem, Kendym, Vendulkou utěšitelkou atd. Film je založen hlavně na nostalgii a měl spíše špatné recenze.

Lepšího kritického přijetí se dočkala již třetí týden promítaná Teorie tygra Radka Bajgara. Příjemná komedie je založena na chytrém scénáři a herecké dvojici, která zaručeně funguje. Elišce Balzerové a Jiřímu Bartoškovi lze uvěřit, že jsou staří manželé, kteří se nemohou vystát. Unavený manžel se jednoho dne sebere a prchá do přírody před svou „diktátorkou”.

Foto: Falcon

Zootropolis

Třetí místo obsadila americká animovaná rodinná komedie Zootropolis: Město zvířat. Je o velkoměstě, ve kterém žijí pospolu zvířata ze všech koutů světa. Když do města dorazí optimistická strážnice Judy Hopkavá, zjistí, že být prvním králíkem v policejním sboru velkých a drsných zvířat není žádná legrace. A protože chce všem dokázat, že na to má, skočí po první příležitosti řešit náročný případ a vezme do party mazaného lišáka Nicka Wilda.

Návštěvnost kin – poslední víkend
PoziceMinulý týdenFilmPočet návštěvníků za víkend
1.18.Jak básníci čekají na zázrak43 515
2.1.Teorie tygra21 764
3.3.Zootropolis: Město zvířat15 471
4.5.Kung Fu Panda 310 826
5.4.Pat a Mat ve filmu9782
6.2.Batman v. Superman: Úsvit spravedlnosti8693
7.-Pátá vlna6369
8.-Kolonie4937
9.42.Orel Eddie4650
10.6.Pád Londýna4122

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám