Hlavní obsah

Simon Pegg chce do Spielbergova virtuálního vesmíru

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sci-fi Ready Player One připravuje režisér Steven Spielberg. Herec a scenárista Simon Pegg nyní vyjednává o roli ve snímku, který je zatím v rané fázi příprav.

Foto: Studio Canal

Simon Pegg ve filmu Vzmuž se

Článek

Film bude vycházet z románu Ernesta Clinea Ready Player One, odehrávajícího se v blízké budoucnosti. Popisuje lidstvo žijící ve virtuálním vesmíru Oasis, jehož zakladatel zemře a své jmění odkáže tomu, kdo zvítězí v bizarním závodě. Přihlásí se velké množství uchazečů včetně teenagera Wadea Wattse, kterého má ztvárnit Tye Sheridan.

Ben Mendelsohn má hrát jeho hlavního protivníka, Olivia Cooková hlavní ženskou roli a Simon Pegg pravděpodobně dostane roli Ogdena ‘Oga’ Morrowa, nejlepšího přítele a kolegy tvůrce Oasis, který chce, aby soutěž proběhla podle pravidel.

Foto: Profimedia.cz

Olivia Cooková

Pegg, který je velkým fanouškem sci-fi, se proslavil ve filmech Soumrak mrtvých, Jednotka příliš rychlého nasazení, Burke a Hare nebo Jak se zbavit přátel a zůstat úplně sám. Ve Star treku měl roli Scottyho. Jako scenárista má za sebou Pegg komedie Paul, Soumrak mrtvých či Jednotku příliš rychlého nasazení.

Spielberg točí snímek Ready Player One pro společnost Warner Bros., která plánuje premiéru na březen 2018.

Reklama

Výběr článků

Načítám