Hlavní obsah

První ukázka z posledních Básníků je venku

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Štěpánek, Kendy a Vendulka se sešli ještě jednou. Šestý díl komediální básnické série 76letého režiséra Dušana Kleina je už asi skutečně poslední. Jmenuje se Jak básníci čekají na zázrak.

Upoutávka na film Jak básníci čekají na zázrak

 
Článek

Dvě ústřední postavy zůstaly kamarády a zůstal i humor, i když je spíše hořký. Je jim padesát a cítí, že už nemají neomezené množství času.

Kendy má plné zuby reklam a jde za svým snem o natočení celovečerního filmu. Karas se rozhodl hýčkat své vysněné auto Blue dream již pouze virtuálně. Více ho zajímá pohledná učitelka Drábková. Štěpán dělá zástupce primáře v nemocnici, kde urputně válčí s neústupnou ředitelkou - Vendulkou.

Třináctiletého syna Štěpán po mrti Aničky-Zrzečky vychovává sám, ale pomáhají strejdové Karas a Kendy.

Foto: Bio Illusion/Bioscop

Linda Rybová ve filmu Jak básníci čekají na zázrak

Vedle ústřední dvojice Kříž - Matásek si zahrají Pavel Zedníček, Miroslav Táborský, Josef Somr, Eva Jeníčková, František Ringo Čech, Markéta Hrubešová, Jiří Lábus, Rudolf Hrušínský, Josef Abrhám, Linda Rybová, Martin Kraus, Filip Antonio Kubíček, Nela Boudová a další.

Film byl dotočen koncem roku 2015. Pracovalo se celkem 28 dní v oblasti Prahy, Kladna, Litoměřic a Mělníka. Bioscop uvede Básníky do kin 14. dubna 2016.

Reklama

Výběr článků

Načítám