Hlavní obsah

Bowieho tělo zpopelnili

– New York • Aktualizováno

Tělo zesnulého legendárního britského hudebníka Davida Bowieho bylo v soukromí zpopelněno v New Yorku, kde žil. Kremace proběhla krátce po jeho smrti, uvedl britský list The Daily Mirror. Mezitím také vyšlo najevo, že Bowie do posledních chvil pracoval na nových skladbách a doufal, že mu zbývá ještě pár měsíců života.

Foto: Sue Ogrocki/Files, Reuters

David Bowie

Článek

Smuteční obřad pro rodinu a přátele se podle deníku neuskutečnil, protože zpěvák si ho nepřál. Bowieho rodina nicméně ve čtvrtek vydala prohlášení, že se  soukromý obřad připravuje.

Bowie zemřel v neděli na rakovinu jater poté, co v pátek oslavil své 69. narozeniny vydáním nového, v pořadí 27. studiového alba Blackstar. [celá zpráva]

Chystal další album

Publicisté ho označili za jeho epitaf. To je ale nepřesné, protože Bowie podle jeho producenta Tonyho Viscontiho plánoval další album. Řekl mu to v telefonátu týden před smrtí.

„Byl jsem nadšený,“ řekl Visconti magazínu Rolling Stone a dodal, že zpěvák doufal, že další písně stihne. „Myslel jsem si, a on si to myslel, že má před sebou ještě přinejmenším pár měsíců. Musel to být velice rychlý konec. O tom nic nevím, ale jeho stav se musel zhoršit velice záhy po tom telefonátu,“ dodal.

To, že Bowie do posledních dní pracoval, potvrdil i belgický divadelní režisér Ivo van Hove. „Psal na smrtelné posteli. Viděl jsem, jak s tím bojoval. Bojoval jako lev, pracoval bez ohledu na svou nemoc,“ řekl serveru dutchnews.nl režisér, který s Bowiem chystal nový muzikál.

Ctitelé Bowieho tvorby chystají v březnu koncert v newyorské Carnegie Hall.

Reklama

Související témata:

Související články

Bowieho smrt prudce zvedla prodej jeho hudby

Zájem o poslední album britské hudební legendy Davida Bowieho od pondělního oznámení jeho smrti prudce vzrostl, více se stahují také jeho největší hity....

Bowie podlehl rakovině jater

Mistr rock-and-rollu David Bowie zemřel 10. ledna ve věku 69 let. O smrti velkého umělce informovala média tak, že podlehl rakovině, se kterou bojoval osmnáct...

Výběr článků

Načítám