Hlavní obsah

Výsledky hudebních cen Žebřík vyhlásí 11. března v Plzni

V plzeňském kulturním centru DEPO2015 budou v pátek 11. března vyhlášeny výsledky 24. ročníku hudebních cen Žebřík. Novinky o tom informoval ředitel cen Žebřík Jarda Hudec.

Foto: Anketa Žebřík/Tomáš Vlach

V kategorii zpěvaček v loňském ročníku ankety Žebřík zvítězila Aneta Langerová.

Článek

Na www.anketazebrik.cz mohou hudební příznivci od začátku ledna hlasovat pro kteréhokoli ze svých favoritů, z čehož vzejde po pěti nominovaných v deseti kategoriích. O definitivních vítězích se bude rozhodovat ve druhém kole až do 29. února.

"Kategorie zůstaly nezměněny, hlasovat lze pro skupinu, album, skladbu, videoklip, zpěváka, zpěvačku, objev, akci, film i v oblíbené kategorii s názvem Průser roku. Totéž platí pro zahraniční část ankety," uvedl Hudec.

Tři nejúspěšnější umělci v každé kategorii převezmou bronzové sošky z dílny sochaře Václava Česáka. Součástí vyhlášení cen budou koncerty, na nichž se představí například Tata Bojs, No Name, Jelen, Mydy Rabycad, Kateřina Marie Tichá nebo Marpo. Moderátory akce budou opět Tomáš Hanák a Barbora Poláková, která vystoupí také jako zpěvačka.

Loni v anketě Žebřík obhájil svá předchozí dvě prvenství zpěvák Tomáš Klus. Zpěvačkou roku se stala Aneta Langerová, která podle hlasujících natočila nejlepší album Na Radosti a nejlepší skladbu Tráva. Skupinou roku se stali Chinaski. V kategorii videoklip roku uspěl se skladbou Já to říkal rapper PSH. Kategorie film přinesla vítězství dokumentu Magický hlas rebelky, který o Martě Kubišové natočila Olga Sommerová. Bronzovou sošku si za vítězství v kategorii objev odnesl písničkář Voxel, akcí roku byl zvolen festival Hrady.cz.

Za "průser roku" opět hlasující považovali prezidenta Miloše Zemana.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám