Hlavní obsah

Gregory Porter i Wynton Marsalis míří do Brna

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký zpěvák a držitel Grammy Gregory Porter zavítá 8. března do brněnského Bobycentra, kde vystoupí jako jedna z hvězd 15. ročníku JazzFestu Brno.

Foto: Alex Švamberk, Novinky

Gregory Porter

Článek

O Gregorym Porterovi se posledních pět let píše jako o naději jazzu. Mohutný i sametově uklidňující baryton kalifornského zpěváka působí uhrančivým dojmem v blues, soulu, funku i gospelu. Kritika byla nadšená už z prvního alba Water, zpěvák poměrně rychle vydal další CD Be Good a v Brně má představit aktuální novinku. „Gregory Porter míchá velmi vkusně a zábavně jazz s dalšími žánry a rozšiřuje ho tak mimo standardní skupinu lidí, kteří na jazz chodí pravidelně, takže není divu, že se z něj stal celosvětový fenomén,“ řekl umělecký ředitel JazzFestu Brno Vilém Spilka.

Zpěvák, kterého svět nezná jinak než v pověstné pokrývce hlavy, která mu zahaluje temeno, uši i krk, představí v Brně čerstvé skladby z připravovaného alba, jehož vydání je naplánováno na konec jara příštího roku. Gregory Porter je v pořadí již třetí odhalenou hvězdou 15. ročníku festivalu JazzFestBrno.

Další vrcholy obstarají 12. února v Sono Centru trumpetista Wynton Marsalis s proslulým big bandem Jazz at Lincoln Center Orchestra a 13. dubna v Bobycentru saxofonista Wayne Shorter. Vstupenky na koncert jsou v prodeji na webu Nejkoncerty.cz, v síti Ticketportal a v běžných předprodejích.

Reklama

Výběr článků

Načítám