Hlavní obsah

Nová alba: Sabina, Matej Benko i Mirka Miškechová

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pár dnů před vánočními dny je třeba upozornit na novinku zpěvačky Sabiny Křovákové, která je jejím prvním opravdu sólovým počinem s vlastními písněmi. Zajímavé je album Mateje Benka i Mirky Miškechové.

Článek

Sabina: Sirkama

Foto: archív Sabina Křováková

alba

Zpěvačka Sabina Křováková vyhrála v roce 2013 soutěž Česko-slovenská SuperStar. První album, nepříliš povedené, vydala hned po jejím skončení. Nyní přichází s kolekcí Sirkama, na které jsou její vlastní skladby. Deska je svěží, dobře zazpívaná a zdařilá.

Matej Benko: Planety

Foto: Warner Music

Nová alba

Vesmírné písně skladatele a hudebníka Mateje Benka spojily na jednom albu mnohé hudební hvězdy. Na kolekci Planety se podíleli Richard Müller, Michael Kocáb, Dan Bárta, Ondřej Ruml, Klára Vytisková a další. Skladby jsou určeny pro více generací a díky nim se v jedné společnosti ocitli umělci z širokého žánrového spektra.

Mirka Miškechová: Schizofrenik/optimista

Foto: Turner.cz

Nová alba

Mirka Miškechová, mladá autorka a zpěvačka, se začíná usídlovat už i na české hudební scéně. Momentálně proslula duetem Cudzinka v tvojej zemi, kterou napsala a zpívá spolu s Xindlem X. V České republice jí nyní vychází její debutové album.

Různí: Antologie moravské lidové hudby 6 a 7

Foto: Indies Scope

Nová alba

Další pokračování antologie nabízí ve svém šestém dílu milostné a svatební písně a v sedmém pokračování verbuňky a písně rekrutské. Série představuje tradiční moravský folklór.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám