Hlavní obsah

Rada nenašla na účasti Ortelu na Českém slavíku nic nezákonného

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání neshledala na účasti kapely Ortel v přímém TV přenosu z předávání cen Český slavík nic nezákonného a nebude se jím dále zabývat, řekl předseda RRTV Ivan Krejčí.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Skupina Ortel při přebírání ceny. Tomáš Ortel uprostřed.

Článek

Na vystoupení skupiny, jejíž texty jsou často zaměřeny proti menšinám, v pořadu televize Nova podal stížnost člen volebního výboru Poslanecké sněmovny Jan Chvojka (ČSSD).

„Rada se dnes touto stížností zabývala. Řízení nezahájila, protože z hlediska odvysílaného obsahu neshledala nic, co by porušovalo zákon,” řekl Krejčí. Rada se nezabývala souvislostmi kolem působení kapely.

Ortel skončil v anketě Český slavík na druhém místě, jeho zpěvák Tomáš Ortel, který dřív působil v neonacistické skupině Conflict 88, obsadil třetí příčku. Skupina na slavnostním večeru převzala ocenění a poděkovala za ně, nezahrála a ani nebyly vysílány ukázky jejích skladeb.

„Ta skupina už se pohybuje za hranou zákona. Vyvolává xenofobní nálady, je založena antisemitsky a obecně šovinisticky. A já jsem toho názoru, že v hlavním vysílacím čase na kanále nejsledovanější soukromé televize by taková skupina neměla co dělat,” uvedl dříve ke své stížnosti Chvojka.

Reklama

Související články

Karel Gott si přišel pro Slavíka osobně

Vyhlášení výsledků padesátého ročníku ankety Český slavík Mattoni opět nepřineslo žádné překvapení. Jako vždy získal cenu Karel Gott, tentokrát počtyřicáté....

Výběr článků

Načítám