Hlavní obsah

Karel Gott si přišel pro Slavíka osobně

• Aktualizováno

Vyhlášení výsledků padesátého ročníku ankety Český slavík Mattoni opět nepřineslo žádné překvapení. Jako vždy získal cenu Karel Gott, tentokrát počtyřicáté. Zpěvačkou roku byla vyhlášena Lucie Bílá a skupinou roku Kabát.

Karel Gott hovoří na Českém slavíkoviVideo: TV Nova

 
Článek

Karel Gott na ceremoniál dorazil i přes vážnou nemoc. Stal se absolutním vítězem s počtem 68 910 hlasů.

“Já sem tady dneska jen na skok, proto se budu snažit být stručný. I když se mi to nedaří vždycky. Já mám rád chvíle napětí, když se do poslední chvíle čeká jméno vítěze. To se jen tak neomrzí. Tak jsem si řekl, že tam nesmím chybět ani tentokrát. Proč by ses měl připravovat o ten moment radosti? Co kdyby to třeba náhodou dopadlo? A vidíte, dopadlo to,” řekl Gott.

“Já bych chtěl poděkovat všem těm, kteří svými hlasy umožnili, abych svou slavičí voliéru doplnil o místo čtyřicáté. Chci poděkovat všem, kteří mi dali najevo podporu, ta mi dodala sílu, enrergii. Vaše přízeň byla pro mě tou nejlepší léčbou, tou cennou infuzí,” dodal.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Karel Gott

Druhé místo obsadil Tomáš Klus, třetí Tomáš Ortel.

Kategorii žen vyhrála Lucie Bílá. „Tohle mě nikdy nepřestane překvapovat a taky mě to nikdy neomrzí,” řekla osmnáctinásobná vítězka.

„Neskutečně děkuju všem za hlasy a motivaci, děkuju kapele Arakain za 45 koncertů, který jsem s nima prožila a děkuju svýmu manažerovi, který je se mnou 18 let.”

V kategorii zpěvaček získala druhé místo Lucie Vondráčková a třetí místo Ewa Farna.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Kabát

Foto: Petr Hloušek, Právo

Ortel

Slavíka pro skupinu roku získala formace Kabát, která porazila skupiny Ortel a Kryštof.

„Já jsem strašně rád, že tyhle dva páni nám to předali (Petr Janda a František Ringo Čech, pozn. red.), protože Petr Janda byl u toho, když vznikl novodobý Kabát, on nás vybral na Rockmapu. To, co jsme do té doby dělali jako koníček s láskou, to jsme pak dělali za peníze s láskou,” řekl Pepa Vojtek z Kabátu.

„Chtěli bysme poděkovat všem, kdo hlasy poslali, protože jsme sledovali tu štvavou kampaň proti nám, proti naší kapele, už loni to začalo a my si furt myslíme, že sem ani nepatříme, ale fanoušci asi mají jiný názor,” uvedl frontman kapely Ortel.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Lucie Bílá po převzetí ceny

Foto: Petr Hloušek, Právo

Lucie Bílá

Foto: Petr Hloušek, Právo

Skupina No Name

Foto: Petr Hloušek, Právo

Moderátor Libor Bouček

Foto: Petr Hloušek, Právo

Skupina Slza

Slavíkem bez hranic se stala slovenská skupina No Name. Nejoblíbenější písničkou posluchačů rádia Impuls je V ozvěnách Davida Deyla.

Nejstreamovanější skladbou na internetu je letos Toulavá od Sebastiana. Hvězdou internetu je skupiny Slza, která je rovněž Objevem roku.

Večer tradičně doprovázela řada vystoupení - jako první zazpívala Lucie Bílá a skupina Arakain, dále Lucie Vondráčková, Chinaski, Xindl X nebo Slza.

Český SlavíkVideo: Novinky

Slavík 2015:

Zpěvačka: Lucie Bílá

Zpěvák: Karel Gott  

Skupina: Kabát

Slavík bez hranic: No Name

Hvězda internetu: Slza

Objev: Slza

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám