Hlavní obsah

Básníci po padesátce. Kříž, Matásek a Rybová natočili další díl

Novinky, Stanislav Dvořák

Další díl filmových Básníků je natočen. Film Jak básníci čekají na zázrak vznikal 28 dní v Praze, Kladně, Litoměřicích či Mělníku a v kinech bude v roce 2016.

Foto: Bio Illusion/Bioscop

Pavel Kříž

Článek

Známá komediální série by nemohla pokračovat bez Pavla Kříže a Davida Matáska. Vedle nich se objeví Josef Somr, Eva Jeníčková, Lukáš Vaculík, Tereza Brodská, Miroslav Táborský, Kateřina Táborská, Pavel Zedníček, Oldřich Navrátil, Václav Svoboda, Tomáš Töpfer, František Ringo Čech, Markéta Hrubešová i Linda Rybová.

„Dávám do role Štěpána co nejvíc ze sebe a pochopitelně s rolí stárnu. Jsem s ní od svých 19 do 50 let a to je svým způsobem unikátní. Dokonce i Dušan Klein říkal, že to ve světové kinematografii nemá obdoby. Každý díl vznikal tak, že je poslední. Zájem lidí a nápady to teprve posunuly k tomu, že byl další a další díl,“ řekl Pavel Kříž.

Foto: Bio Illusion/Bioscop

Linda Rybová ve filmu Jak básníci čekají na zázrak

Štěpán a Kendy jsou pořád kamarádi a neztratili smysl pro humor. Je jim ale padesát a cítí, že by měli dát svým životům nějaký řád a splnit si svoje přání. Kendy už má dost reklam. Rozhodne se natočit svůj životní majstrštyk, celovečerní film.

Štěpán dělá zástupce primáře v nemocnici, kde válčí s neústupnou ředitelkou - Vendulkou Utěšitelkou. Hlavně se ale musí starat o třináctiletého syna, protože maminka zemřela. Scénář opět sepsal Ladislav Pecháček.

„Pamatuji si dobře na 12. prosince 2015, kdy nás – Dušana Kleina, dramaturgyni Marii Dufkovou a mě – pozval Ladislav Pecháček do Pardubic, abychom si povídali o před pár dny zaslaných třech čtvrtinách scénáře s tím, že nám ještě neřekne úplný konec. Ale nakonec jsme u kávy u něj doma poslouchali již napsané dialogy a sledovali, jak si užívá vtipných momentů, protože ví, že má konec skvěle vymyšlený. Když nám předčítá některé pasáže, jeho oči vyjadřují radost, co chvíli vyprskne smíchy, ale také jsme chvílemi příjemně dojati,” řekl producent filmu Miloslav Šmídmajer.

Režisér Dušan Klein dodal: „Filmování je jako narkóza. Když skončí, proberete se a zjistíte, že vám něco chybí. Co bylo před, je za mnou, mí spolupracovníci budou plnit přání jiných režisérů a mí milovaní herci budou divákům vyprávět jiné příběhy. A já budu jenom doufat, že se mi podaří realizovat ještě dva scénáře, které mám připravené, a že mi srdíčko dovolí ještě pobejt na té naší zeměkouli, ze které jsem již často chtěl vystoupit.”

Film má jít do kin 14. dubna 2016.

Reklama

Výběr článků

Načítám