Hlavní obsah

The Wall Rogera Waterse uvedou v úterý stovky světových kin

Právo, Jaroslav Špulák

V rámci cyklu Koncerty v kině se Česká republika a Slovensko přiřadily ke stovkám kin po celém světě, která 29. září uvedou souběžný přenos koncertního dokumentárního filmu Roger Waters The Wall.

Foto: Aerofilms

Roger Waters se vrátil ke svému největšímu dílu.

Článek

Koncertní snímek byl sestříhán ze záběrů ze stejnojmenného světového turné z let 2010 až 2013. Dnes dvaasedmdesátiletý Roger Waters, jinak také zakládající člen slavných britských artrockerů Pink Floyd, se po několika letech vrátil ke svému životnímu dílu – rockové opeře The Wall. V uvedených letech ji ale prezentoval po svém a na obrovském koncertním pódiu.

Vystoupení měla, jak je z koncertního filmu patrné, monstrózní zvuk, nabídla řadu vizuálních efektů a v neposlední řadě výtečné pěvecké a fenomenální instrumentální výkony.

V Praze se do přenosu zapojí kromě tradičních kin Aero, Světozor a Bio Oko také všechny multiplexy – Cinema City, CineStar, Premiere Cinemas. Zájem přenášet film režisérů Waterse a Seana Evanse projevilo více než sto kin, což je rekordní množství v Česku a na Slovensku. Distribuční společnost Aerofilms přitom hlásí, že většina přenosů je již vyprodána.

Film Roger Waters The Wall měl světovou premiéru na loňském filmovém festivalu v Torontu. Na jeho konci budou Roger Waters a bubeník skupiny Pink Floyd Nick Mason odpovídat na dotazy zaslané fanoušky z celého světa.

Reklama

Výběr článků

Načítám