Hlavní obsah

Zpěvák Paul Anka se v únoru vrátí do Prahy

Právo, jaš

Legendární kanadský popový zpěvák Paul Anka bude 3. února 2016 koncertovat v pražském Kongresovém centru. Vrátí se na stejné místo, na němž se představil loni v červenci.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Paul Anka loni v červenci v Praze

Článek

S kapelou zahraje skladby ze svého repertoáru, které obletěly svět. Kromě slavné Diany půjde především o písně, které napsal pro Franka Sinatru, Toma Jonese nebo Michaela Jacksona. Anka je dodnes považován za jednu z největších osobností světové populární hudby, ne vždy se ale pohyboval na její špici.

„V životě jste někdy nahoře a někdy dole. Stejné je to i v šoubyznysu. Já se na to ale díval jinak. Rostl jsem, přežíval. Britská hudební invaze ukončila v Americe hodně slibných kariér. Má však pokračovala. Žil jsem v Itálii, prodával dost desek, pak jsem žil v Los Angeles, kde jsem měl úspěch s kapelou The Rat Pack. Bylo vlastně přirozené, že se v šedesátých letech kvůli nástupu Rolling Stones a Beatles změnila podoba rádiového vysílání. Já si ale byl jistý, že mám solidní základ na to, abych mohl dále růst,“ řekl před dvěma lety Anka Právu.

Dnes čtyřiasedmdesátiletý zpěvák vystupoval na území České republiky už dvakrát. Poprvé v roce 1966, podruhé v roce 2014.

Vstupenky na pražský koncert jsou v prodeji v ceně od 1090 Kč.

Reklama

Výběr článků

Načítám