Hlavní obsah

Black Sabbath hlásí poslední tour The End. Není jasné, zda vynechá Prahu

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Metalový kolos Black Sabbath ohlásil poslední turné na rozloučenou, nazvané příznačně The End. Začne v lednu a bohužel zatím neobsahuje ani jeden termín v Evropě.

Foto: Lucy Nicholson, Reuters

Black Sabbath

Článek

Stejně jako všechny skupiny slibují i Black Sabbath, že turné bude nejlepší a největší v jejich historii. Nehledě na podobné PR blábolení je ale pravděpodobné, že skutečně bude poslední. Americké turné začne v Omaze a skončí v New Yorku v Madison Square Garden. Pak je na řadě Austrálie. Nemá zatím žádné evropské termíny, což se ale může časem změnit.

V současnosti jsou schopni absolvovat turné Ozzy Osbourne, Tony Iommi a Geezer Butler, i když zdravotní problémy se jim nevyhýbají a mohou se kdykoli vrátit. Pozice bubeníka Billa Warda je komplikovaná, nekomunikují s ním. Ward letos na jaře řekl, že neví, jestli je členem skupiny. Pravděpodobně ho nahradí Tommy Clufetos, který hraje s Osbournem v jeho sólo projektech.

Osbourne loni tvrdil, že natočí i poslední album, které zatím není. „Jestli to uděláme, chci to stihnout před sedmdesátkou. Čas není zrovna na naší straně,” prohlásil tehdy stárnoucí rocker.

Reklama

Výběr článků

Načítám