Hlavní obsah

Black Sabbath hlásí poslední tour The End. Není jasné, zda vynechá Prahu

Novinky, Stanislav Dvořák

Metalový kolos Black Sabbath ohlásil poslední turné na rozloučenou, nazvané příznačně The End. Začne v lednu a bohužel zatím neobsahuje ani jeden termín v Evropě.

Foto: Lucy Nicholson, Reuters

Black Sabbath

Článek

Stejně jako všechny skupiny slibují i Black Sabbath, že turné bude nejlepší a největší v jejich historii. Nehledě na podobné PR blábolení je ale pravděpodobné, že skutečně bude poslední. Americké turné začne v Omaze a skončí v New Yorku v Madison Square Garden. Pak je na řadě Austrálie. Nemá zatím žádné evropské termíny, což se ale může časem změnit.

V současnosti jsou schopni absolvovat turné Ozzy Osbourne, Tony Iommi a Geezer Butler, i když zdravotní problémy se jim nevyhýbají a mohou se kdykoli vrátit. Pozice bubeníka Billa Warda je komplikovaná, nekomunikují s ním. Ward letos na jaře řekl, že neví, jestli je členem skupiny. Pravděpodobně ho nahradí Tommy Clufetos, který hraje s Osbournem v jeho sólo projektech.

Osbourne loni tvrdil, že natočí i poslední album, které zatím není. „Jestli to uděláme, chci to stihnout před sedmdesátkou. Čas není zrovna na naší straně,” prohlásil tehdy stárnoucí rocker.

Reklama

Výběr článků

Načítám