Hlavní obsah

Lollapalooza je poprvé v Berlíně, přijedou Muse, The Libertines, Sam Smith a další

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Legendární hudební festival Lollapalooza letos zamířil ze Spojených států a Jižní Ameriky, kde se dosud konal, do Evropy. Jeho hostitelem se ve dnech 12. a 13. září stane německý Berlín. Akce se odbude na Tempelhof Airport a dvojdenní vstupenky za 119 eur jsou stále v prodeji.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Muse budou hlavní atrakcí festivalu. Na snímku frontman Matthew Bellamy

Článek

Pořadatelům se podařilo do dvou dnů vměstnat koncerty skupin, které momentálně tvoří velice solidní vzorek toho nejzajímavějšího, co na hudební scéně je.

V sobotu budou hlavními hvězdami Američané Macklemore & Ryan Lewis, dále se představí britští The Libertines, Bastille, Chvrches, Hot Chip, FFS, James Bay, Fatboy Slim, Everything Everything, Glass Animals či rakouští Parov Stelar Band.

Nedělní finále bude patřit britské rockové kapele Muse. Kromě ní v ten den vystoupí britští Sam Smith, Stereophonics, Clean Bandit, Nizozemec Martin Garrix, australští Tame Impala, Američané My Morning Jacket nebo Němci Beatsteaks.

Lollapalooza vznikla v roce 1991 jako americký putovní festival. Založil ji zpěvák skupiny Jane’s Addiction Perry Farrell v rámci rozlučkového turné své kapely. V první fázi se festival konal do roku 1997. Poté byl přerušen a vrátil se v roce 2003.

V následujícím roce byl kvůli nízkému zájmu odvolán, nicméně od roku 2005 se koná pravidelně a od roku 2011 i na území Jižní Ameriky. Letošní evropská zastávka je první v jeho historii.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám