Hlavní obsah

Kojak se vrací. Savalase nahradí Vin Diesel

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britský scenárista Philip Gawthorne oživí Kojaka, známého detektiva s plešatou hlavou. Nový film se bude odehrávat v současnosti, uvedla BBC.

Foto: Novinky.cz s použitím Profimedia.cz

Telly Savalas (vlevo) a Vin Diesel

Článek

Gawthorne, který je autorem britských televizních pořadů jako Casualty a EastEnders, převzal téma po bondovských scenáristech Nealu Purvisovi a Robertu Wadeovi. Jejich první verzi bude přepracovávat.

Kojak bude zřejmě velkorozpočtový celovečerní film, který počítá s Vinem Dieselem pro hlavní roli. Hvězda akčních filmů možná dost pozmění styl Kojaka, který v minulosti nelétal ve vzduchu s auty ani nestřílel z těžkých zbraní.

Americký seriál Kojak se vysílal v letech 1973–1978. Hlavní roli dostal herec řeckého původu Telly Savalas. Poručík Kojak z Manhattanu proslul lízátkem v koutku úst i cynickými hláškami a podle některých kritiků přinesl do kriminálek hodně realismu. Charizmatického plešatce vzali částečně na milost i  komunističtí cenzoři, kteří pro české diváky vybrali některé méně závadné díly a v osmdesátých letech je pustili do televize.

Telly Savalas obdržel za Kojaka např. Emmy a dva Zlaté glóby. Několik epizod si i sám režíroval. Zemřel v Kalifornii v roce 1994 po kariéře dlouhé půl století.

Reklama

Výběr článků

Načítám