Hlavní obsah

Roisin Murphy 14. listopadu v Lucerně

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zpěvačka Roisin Murphy přijede představit do Prahy své nové sólové album Hairless Toys. Koncert se koná 14. listopadu v Lucerně.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Roisin Murphy

Článek

„Vždycky se mi líbili divňáci,“ říká Roisin. „Začalo to v Manchesteru koncem osmdesátých let. Nejdřív to byli Sonic Youth, The Jesus and Mary Chain, Spaceman 3, Dinosaur Jr., My Bloody Valentine, Butthole Surfers a pak jsem objevovala The Stooges, The Velvets a The Angry Young Them. „Derek & Clive“ změnili můj život. Pak přišly kluby s Dub Reggae a R′n′B na Moss Side, kde jsem se naučila tancovat. A pak byl Acid House a Hacienda a objevení staré desky Grace Jones na blešáku.“

Nejdříve působila ve skupině Moloko, která vznikla v roce 1995 a proslavila se hitem Sing It Back. Vydala alba jako Statues, Ruby Blue a Overpowered.

Eddie Stevens, který od druhého alba Moloko hrál v kapele na klávesy a staral se o aranže smyčců a dechů, se stal producentem její novinky. Loni v zimě spolu strávili pět týdnů v Eddieho studiu a výsledkem jejich spolupráce bylo třicet písniček, z nichž osm vybrali na nové album Hairless Toys.

„Deska mohla být delší, ale tahle kombinace mi přišla naprosto ideální a sekvencování vycházelo snadněji než u mých předchozích alb,“ řekla zpěvačka.

Vstupenky budou k zakoupení od čtvrtka 18. června za 790,- Kč + poplatky v sítích Ticketpro, Ticketportal a www.goout.cz. Na místě v den koncertu za 990 Kč.

Reklama

Výběr článků

Načítám