Hlavní obsah

RECENZE: Jude Law a Jason Statham ve skvělé komedii Špión

Novinky, Stanislav Dvořák

Paul Feig jde nahoru. Tento nenápadný americký režisér, který kdysi začínal Machry a šprty a americkou verzí seriálu Kancl, přichází s crazy komedií Špión, na níž je vidět, že si za léta vybrousil techniku.

Foto: CinemArt

Melissa McCarthyová a Jude Law v komedii Špión

Článek

Už samotný casting dopadl na jedna. Bizarní milostně-nenávistný trojúhelník tvoří ztepilý agent Fine (Jude Law), neuvěřitelně talentovaná a neuvěřitelně obézní analytička CIA Susan (Melissa McCarthyová), která si s ním vysní neexistující vztah, a klasická sexy mrcha (Rose Byrneová). Vedlejší roli „namakaného“ trouby-svalovce si skvěle vychutnal Jason Statham, jehož machrování dodává hádkám se Susan ještě víc šťávy.

Zbožňovaný agent Fine vyrazí na další ze svých misí, ale v přímém přenosu je kráskou zastřelen a analytička se hroutí. Později se rozhodne, že musí jít poprvé v životě do fyzické akce a pořádně to té mrše oplatit.

Korpulentní paní vyráží do Paříže a později do Budapešti, kde se setká s nesmělou vysokou kamarádkou z kanceláře, a divák se může těšit na brutální jízdu.

Foto: CinemArt

Melisaa McCarthyová ve komedii Špión

Foto: CinemArt

Jason Statham a Melissa McCarthyová

Po delší době je tu konečně do detailu vymazlená a do absurdna přefouknutá praštěná komedie, která neztrácí rytmus, střílí jednu hlášku za druhou a vrství brutální honičky, bitky a šílené zvraty. Ve stylu starých Austinů Powersů a Inspektorů Clouseauů nenechá diváka vydechnout.

Překvapivě pohyblivá hrdinka musí mlátit mafiány a vyřeší i spoustu záhad. Je agent skutečně mrtvý? Dá se dojet po Balatonu do Itálie? A sbalí kamarádka z kanceláře rappera 50 centa, když na něj skočí uprostřed koncertu?

V závěru šéfka Susan gratuluje a rovnou zadává další misi: Poletí do Prahy infiltrovat drogovou mafii. Na další díl je tedy zaděláno.

Celkové hodnocení: 85 %

Reklama

Výběr článků

Načítám