Hlavní obsah

Nová alba: Kabát, Faith No More i Eros Ramazzotti

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejzajímavější novinky tohoto týdne jsou jasné. Kabát je tu s aktuálním albem po čtyřech a půl letech, Faith No More po osmnácti letech a Eros Ramazzotti se vrací ke kořenům. Za pozornost pak jistě stojí minialbum české skupiny Lake Malawi.

Článek

Kabát: Do pekla/Do nebe

Foto: archív kapely

Nová alba

Teplická formace Kabát vydává nové album, na kterém je dvanáct skladeb. Opět se ukazuje, jak silný rockový a melodický potenciál má. Zajímavé jsou texty Milana Špalka, silné jsou kytarové riffy i zpěv Josefa Vojtka, a lze očekávat, že některé nové skladby se stanou hity, zejména pak Western Boogie, Valkýra nebo Houby magický.

Eros Ramazzotti: Perfetto

Foto: Universal Music

Nová alba

Italský zpěvák Eros Ramazzotti, který 30. října vystoupí v pražské O2 areně, se na svém dalším řadovém albu vrací ke kořenům. Zpívá pokojné popové písničky v italštině, tu a tam se objeví nějaký další vliv, v zásadě ale přetrvává nálada, kterou se zpěvák prezentoval především ve druhé polovině osmdesátých let, kdy vydávala svá první alba.

Faith No More: Sol Invictus

Foto: Ipecac

Nová alba

Sedmé studiové album americké crossoverové legendy Faith No More vychází osmnáct let po tom předešlém. Pětice na něm navazuje tam, kde skončila. Její skladby jsou barevné, aranžérsky složité a prezentačně náročné. Současně ale drží deska velmi dobře takříkajíc pohromadě. Za několik dnů se kapela představí na festivalu Rock for People v Hradci Králové.

Paul Weller: Saturn Pattern

Foto: Warner Music

Nová alba

Dvanácté sólové album britského autora, hudebníka zpěváka Paula Wellera přináší stylově alternativní rock, ve kterém jsou především emoce a zřetelná atmosféra.

Brandon Flowers: The Desired Effect

Foto: Universal Music

Nová alba

Druhé sólové album zpěváka americké skupiny The Killers přináší popové skladby, které jsou zásadně ovanuty novou vlnou a synthpopem, tedy styly z osmdesátých let minulého století. Zajímavý je silný melodický tah, který písně mají.

Lake Malawi: We Are Making Love Again

Foto: Wait for Waves

Nová alba

Na novém minialbu třinecké kapely Lake Malawi je pět skladeb. Nesou se ve velice příjemném duchu, v aranžích a zvuku jsou sofistikované a není pochyb o tom, že formace našla styl, kterým by se mohla nadále prezentovat.

Abraxas: Klid!

Foto: Supraphon

Nová alba

Nové album legendární české kapely Abraxas přináši solidní písničky, ve kterých je zajímavá melodie, hudební vyspělost a vkusná interpretace. Je patrné, že kapela snížila svůj věkový průměr. Písně na kolekci jsou energičtější než na předcházejících počinech.

Zedd: True Colors

Foto: Universal Music

Nová alba

Zedd je německý producent, dýdžej a hudebník Arton Zaslavski a True Colors je jeho druhé řadové album. Jsou na něm elektronické pokusy napsat slušnou písničku, ovšem ve výsledku jde jenom o poskládané fragmenty a kolekce v podstatě postrádá jakýkoli smysl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám