Hlavní obsah

Vlasovci, banderovci, Lidice. ČT věnuje konci války řadu pořadů

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Banderovci či jednotky generála Vlasova v roce 1945, to jsou jen některá z témat, k nimž Česká televize připravila nové pořady. K výročí konce 2. světové války chystá celkem 30 dokumentů a 36 filmů.

Foto: Česká televize

Dokument Vlasovci uvede ČT2 4. května.

Článek

„K vysílání věnovanému tomuto výročí jsme přistoupili tak, aby divák dostal co nejúplnější obraz témat i žánrů. Mezi filmy jsou tedy snímky z východní fronty, jako pětidílný epos Osvobození, stejně jako Bitva o Británii, snímky z africké fronty, Tobruk nebo Taxi do Tobruku, protektorátu Čechy a Morava nebo s tématem holokaustu, československého odboje a heydrichiády, včetně slavných snímků Atentát, Vyšší princip nebo Romeo, Julie a tma,“ uvedl ředitel programu České televize Milan Fridrich.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Karel Roden při natáčení Lidic

K výrazným filmům patří třeba Atentát (25. dubna ČT2), Pramen života (1. května ČT2), Most u Remagenu (2. května ČT2), Musíme si pomáhat (6. května ČT1), Tobruk (8. května ČT2), Želary (8. května ČT1), Pád třetí říše (9. května ČT2), Tmavomodrý svět (9. května ČT1) a novinka Lidice (7. června ČT1).

Česká televize nabídne 5. května i přímý přenos Bohoslužby za mír, mši ze svatovítské katedrály s připomínkou válečných obětí, a tentýž den od 21 hodin přenos Koncertu ke Dni vítězství v podání Ústřední hudby Armády České republiky.

Reklama

Výběr článků

Načítám