Hlavní obsah

Blíží se vydání novinky Florence + The Machine. Nový singl je už venku

Právo, (jaš)

Další album ceněné britské formace Florence + The Machine dostalo název How Big, How Blue, How Beautiful a na trhu se objeví již 29. května. Na ostrovech je to bezesporu jeden z nejočekávanějších počinů roku.

Foto: ČTK

Florence Welchová, zpěvačka kapely.

Článek

Nedávno měla v britském éteru světovou premiéru nová skladba Ship To Wreck, která je podle ostrovní kritiky jedním z dosud nejzajímavějších počinů kariéry Florence + The Machine.

„Přemýšlela jsem o vlastní sebedestruktivní stránce a o tom, jak člověk vytváří něco jen proto, aby to potom mohl zničit. Často skončíte u toho, že zničíte to, co nejvíc milujete,“ řekla k novince zpěvačka Florence Welchová.

Za produkcí nového alba How Big, How Blue, How Beautiful stojí Markus Dravs, jenž je podepsán i pod úspěšnými tituly Björk, Arcade Fire nebo Coldplay.

Skupina Florence and the Machine vznikla v roce 2007 v Londýně a patří mezi nejvýraznější ostrovní objevy poslední dekády. V anketě BBC Sound of 2009 skončila na třetím místě a o necelé dva měsíce později si převzala BRIT Award v kategorii Critic’s Choice. V létě téhož roku se prezentovala debutovým albem Lungs (2009), se kterým ovládla britský hudební žebříček a získala za ně i nominaci na prestižní Mercury Prize. V roce 2011 vyšlo druhé album Ceremonials.

Reklama

Výběr článků

Načítám