Hlavní obsah

Katalánský soubor přiveze do Plzně Acrometrii

Právo, (rh)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po vyprodaných představeních švýcarského provazochodce Davida Dimitriho a francouzských souborů nového cirkusu Cirque Trottola a Petit Théâtre Baraque přijíždí do Plzně od 2. do 10. dubna v rámci Sezóny nového cirkusu Evropského hlavního města kultury přední katalánský soubor PSiRC.

Foto: PSiRC - Bernat Ripoll

Acrometria je výpovědí o snech a nejistotách tří jedinců.

Článek

Představení Acrometria, které návštěvníci uvidí v prostorách DEPO2015, stojí na vizuální poezii založené na práci s objekty a náročných technikách jako jsou žonglování, akrobacie, hudba a tanec. Zároveň dokládá pravdivost rčení, že v jednoduchosti je síla. „Lehkost a cit, s jakými překonává katalánská trojice performerů i ta nejnáročnější akrobatická čísla, nás spíše nechávají nahlédnout do jejich vztahu a světa, než by nás nutily obdivovat dokonalost a přesnost pohybů,” popisuje katalánské představení umělecký šéf Plzně 2015 Petr Forman.

Foto: PSiRC - Bernat Ripoll

Katalánský soubor PSiRC nabídne akrobacii, žonglování, hudbu i tanec.

Soubor PSiRC vznikl v březnu 2011 v Barceloně a má na svém kontě již několik produkcí. Mottem inscenace Acrometria  je „Cítí, tedy jsem“ a umělci se na jevišti pokoušejí ztělesnit sen, který se ukrývá v každém z nich. Samotný název soubor vysvětluje takto: „Acrometria je prostor, kde se tři lidé ocitnou v pasti - opuštěni světem, realitou, aniž vědí, zda a kdy budou moci uniknout. Mezi nimi vznikají nové vztahy, nový jazyk.“

Acrometria se bude v plzeňském prostoru DEPO2015 hrát do 10. dubna, o den později vystoupí v na pražské Kampě v rámci akce „Kampa - střed světa.“

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám