Hlavní obsah

Zahraniční hvězdou Trutnoff Open Air budou The Prodigy

Britská kapela The Prodigy bude hlavní zahraniční hvězdou festivalu Trutnoff Open Air, který se uskuteční v trutnovském areálu Na Bojišti od 20. do 23. srpna. Skupina, která ve své hudbě mísí různorodé styly od rave, hardcore techno přes alternativní rock a breakbeat až po punk, představí své nové album The Day Is My Enemy, informoval zakladatel festivalu Martin Věchet.

Foto: Jan Handrejch, Právo

The Prodigy

Článek

„S Prodigy festival opět posouvá své hranice a rozšiřuje svůj záběr. Možná je to pro někoho překvapivé, ale věříme, že si jejich rytmy zaryté v srdcích budou mnozí rozvážet do svých domovů po celé republice i za její teritoria ještě dlouho po jejich odeznění,” uvedl Věchet. Bez bližších podrobností dodal, že The Prodigy jsou nejdražší skupinou, která kdy v dlouhodobé historii festivalu, zvaného též Český Woodstock, vystoupila.

Z dlouho očekávané desky, kterou The Prodigy vydávají 30. března, byly již zveřejněny tři skladby. „Z nových nahrávek je cítit návrat ke kořenům a jsou tak energicky tvrdé, že Krakonošovi v horách asi opravdu prasknou pláty na plotně,” sdělil Věchet.

Kontroverzní The Prodigy, jejichž klip k hitu Smack My Bitch Up většina britských televizí označila za „koktejl sexu, násilí a drog” a odmítla ho vysílat, vystoupila v Česku již několikrát. Mimo jiné se dvakrát představila na festivalu Rock for People v Hradci Králové. The Prodigy vznikli v roce 1990 v Londýně. Debutové album Experience vydali o dva roky později.

Hlavními hvězdami loňského festivalu Trutnoff Open Air byla písničkářka Patti Smithová a španělská politicky orientovaná kapela Ska-P. Vstupenky na letošní ročník lze objednávat na www.festivaltrutnov.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám