Hlavní obsah

Startuje třetí řada Kanceláře Blaník

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pátek večer startuje třetí řada satirického seriálu Kancelář Blaník. Internetová televize Stream.cz ji po tříměsíční přestávce zveřejní nejprve na facebookových stránkách pořadu a v sobotu ji diváci najdou i na Streamu. Seriál se letos chtěl ucházet o televizní cenu TýTý, ale pořadatelé to neumožnili. Ankety se podle nich mohou účastnit pouze Česká televize, Prima a TV Barrandov.

Foto: 4press

Halka Třešňáková, Marek Daniel a Michal Dalecký v seriálu Kancelář Blaník

Článek

Třetí řada přinese šestnáct dílů, v nichž se po boku Marka Daniela znovu objeví jeho asistenti Halka Třešňáková a Michal Dalecký.

Dílo režiséra Marka Najbrta vtipně reaguje na internetové televizi Stream.cz na českou politickou scénu. Smyšlený lobbista Tonda Blaník řeší aktuální události, ale vrací se i do minulosti, aby odkryl pozadí třeba kauzy Opencard nebo prezidentovy virózy.

Politická satira Kanceláře Blaník v lednu obdržela od Českého filmového a televizního svazu FITES cenu Václava Havla. Ta je udílena dílům za největší přínos občanské společnosti. [celá zpráva]

Další pokračování je ve hře

"Blaník pro nás nedrží prvenství jen v nákladnosti, ale také je, jak jsme zjistili, pro diváky jedničkou v rámci politického zpravodajství," okomentoval seriál šéfproducent Stream.cz Lukáš Záhoř.

Zkušenosti internetové televize, která je součástí společnosti Seznam.cz, zatím ukazují, že ji diváci sledují nejčastěji na počítači; k růstu mobilních telefonů a tabletů ale pomáhají stále oblíbenější mobilní aplikace. "Stejně jako rostou zhlédnutí přes aplikaci v chytrých televizích Samsung Smart TV," doplnil Záhoř.

Foto: Stream.cz

Cenu v sobotu převzal představitel seriálového lobbisty Tondy Blaníka Marek Daniel (uprostřed) spolu s tvůrci.

Sázku na politickou satiru si Stream.cz zatím pochvaluje. "Jestliže jsme po odvysílání druhé série uváděli, že průměrný počet přehrání jednotlivých epizod je 300 000, tak nyní se, i přes tříměsíční pauzu, během které se seriál nevysílal, blíží čtyř stům tisícům," uvedl šéfproducent televize, která na výrobě spolupracuje s produkční společností Negativ.

Na otázku po budoucnosti seriálu ale zatím konkrétní nebyl. "O případném pokračování budeme jednat až podle diváckých reakcí na třetí sérii teď v průběhu jara," řekl.

Reklama

Související témata:

Související články

Kancelář Blaník získala cenu Václava Havla

Politická satira Kancelář Blaník internetové televize Stream.cz a produkční společnosti Negativ obdržela od Českého filmového a televizního svazu FITES cenu...

Výběr článků

Načítám