Hlavní obsah

Kancelář Blaník získala cenu Václava Havla

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Beroun

Politická satira Kancelář Blaník internetové televize Stream.cz a produkční společnosti Negativ obdržela od Českého filmového a televizního svazu FITES cenu Václava Havla. Ta je udílena dílům za největší přínos občanské společnosti. Cenu v sobotu slavnostně převzal představitel seriálového lobbisty Tondy Blaníka Marek Daniel spolu s tvůrci Robertem Geislerem, Tomášem Hodanem, Benjaminem Tučkem a Milanem Kuchynkou.

Foto: Stream.cz

Cenu v sobotu převzal představitel seriálového lobbisty Tondy Blaníka Marek Daniel (uprostřed) spolu s tvůrci.

Článek

„Jsme velmi rádi, že si porota všimla našeho projektu a neméně rádi, že si Blaník našel své diváky. Také nás těší posun internetu blíže ke klasickým filmovým a televizním mediím,“ řekl producent Milan Kuchynka z produkční společnosti Negativ.

První řadu Kanceláře Blaník uvedla na jaře loňského roku internetová televize Stream.cz, na podzim na ni navázala druhá série. Kuchynka na slavnostním udílení cen uvedl, že legendární lobbista se brzy vrátí opět na scénu.

Foto: 4press

Halka Třešňáková, Marek Daniel a Michal Dalecký v seriálu Kancelář Blaník

V dohledné době tak můžeme očekávat třetí řadu. „Třetí řadu Kanceláře Blaník plánujeme uvést na jaře letošního roku, diváci se mohou těšit na šestnáct dílů plných neotřelého humoru, který ani tentokrát nenechá na současné politice nit suchou,“ doplnil šéfproducent internetové televize Stream.cz Lukáš Záhoř.

Dílo režiséra Marka Najbrta vtipně reaguje na internetové televizi Stream.cz na českou politickou scénu. Sitkom lidem mimo jiné ukázal, jak to bylo ve skutečnosti s virózou prezidenta Miloše Zemana nebo s kauzou Opencard.

O ceny svazu FITES usilovalo letos 83 titulů, 31 epizod k cyklům, 35 epizod k Terapii II. a jeden počin spojený s audiovizuální tvorbou. Slavnostní předání cen 28. ročníku se uskutečnilo v Městském kině Beroun v sobotu večer.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám