Hlavní obsah

Padesát odstínů šedi bude mít dvě pokračování, herci chtějí milióny

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hned dvě pokračování komerčního trháku Padesát odstínů šedi chystají v Hollywoodu. Producenti se totiž na erotickém filmu nestydatě „napakovali”. Zatímco film vydělal 525 miliónů dolarů na tržbách, celkové náklady byly jen 40 miliónů a platy herců byly podle serveru Indiewire směšné - oběma hlavním dali po 250 tisících.

Foto: CinemArt

Herečka Dakota Johnsonová

Článek

The Hollywood Reporter informoval, že herci Jamie Dornan a Dakota Johnsonová už se poučili a budou tentokrát žádat pořádný kus “koláče”. Mohou žádat zvýšení honoráře až o 1000%.

Podobně nedávno postupovala mladá herečka Jennifer Lawrencová, která hrála v The Hunger Games a ve stejném roce i v Terapii láskou. Před Terapií si řekla o 500 tisíc za film, poté o 10 miliónů dolarů. Je tu ale jeden podstatný rozdíl, za Terapii láskou získala Oscara a je považována za skutečně dobrou seriózní herečku, což se o Dakotě a Jamiem zatím říci nedá.

Společnost Universal se bude snažit udržet náklady na co nejnižší úrovni. Producentka Dana Brunettiová je spokojená, protože si na filmu ověřili, že umějí vytvořit nové hvězdy: „Byly to pro ně přelomové role a teď si můžou vydělat na jiných projektech, jsem si jistá, že dostávají hromady nabídek.“

Další díl by měl vzniknout v roce 2016, zatím Universal nemá ani scénář, ani režiséra. Navíc se prý autorka předlohy E. L. James ráda hádá, takže příprava filmu bude trvat dlouho.

Může se Vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám