Hlavní obsah

Lidé se smějí gumovému dítěti z trháku American Sniper. Živé neměli, brání se filmaři

Novinky, Stanislav Dvořák

Filmaři při natáčení filmu American Sniper, který aktuálně patří k největším hitům amerických kin, museli použít umělou loutku mimina. Podle některých kritiků je to až moc vidět.

BEZ KOMENTÁŘE: Tvůrci hollywoodského trháku Americký sniper použili ve filmu místo nemluvněte panenkuVideo: Warner Bros. CZ

 
Článek

Když voják (Bradley Cooper) oznamuje ve filmu manželce (Sienna Millerová), že chce znovu dobrovolně odjet do války, předávají si dítě, které vypadá tak trochu podivně. V Americe se prý na první novinářské projekci dokonce smáli, když viděli „gumové” dítě.

Filmaři krčí rameny, že to jinak nešlo. Sehnat do filmu miminko je prý neuvěřitelně těžké kvůli kalifornským zákonům, a když se vám pak domluvené dítě neobjeví na place, tak musíte improvizovat.

Scenárista a producent Jason Hall řekl, že první domluvené dítě dostalo horečku a náhradní dítě se na natáčení vůbec neobjevilo. Lze pochopit, že nikdo nechce kvůli takovému detailu zastavit astronomicky drahé natáčení v Los Angeles a všechny poslat domů. Režisér Clint Eastwood tedy řekl: „Tak mi dejte tu loutku”.

Jenže výsměch v médiích neustává. Někteří američtí publicisté tvrdí, že to souvisí i s Eastwoodovým superrychlým režijním stylem, který zkrátka způsobuje i drobná přehlédnutí.

Reklama

Výběr článků

Načítám