Hlavní obsah

Soul od Nickelback, jazz od R.E.M? Dějiny hudby podle Scotta Bradleeho

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Newyorský muzikant Scott Bradlee spojil v projektu Postmodern Jukebox své dvě velké lásky - jazz a moderní popový mainstream, který může, ale nemusí být jeho protikladem. Představí se 17. března v pražském Lucerna Music Baru.

We Can't Stop: Vintage 1950's Doo Wop Miley Cyrus Cover ft. The Tee - Tones

 
Článek

Bradlee si oblíbil třeba angloamerický pop osmdesátých let a natočil ragtimové verze profláklých hitů z té doby pod názvem Hello My Ragtime '80s. Další předělávky nabídnul na deskách Mashups by Candlelight a také A Motown Tribute to Nickelback. Název říká vše - jedná se skutečně o písničky skupiny Nickelback přepracované ve stylu tzv. klasického soulu, jehož symbolem je pro většinu posluchačů americký label z 60. let Motown.

Od roku 2013 se Scott Bradlee věnuje hlavně projektu Postmodern Jukebox, volnému sdružení muzikantů, kteří produkují jazzové coververze popu. Mezi vtipné a překvapivé výtvory z této škatulky patří třeba také Shiny Happy People (R.E.M.), Royals (Lorde) a We Can't Stop (Miley Cyrus).

Popularitu mu zvedla hlavně coververze nového hitu Royals, která vyšla krátce po originálu a na internetu přilákala milióny posluchačů.

Vstupenky na koncert jsou v předprodeji na www.musicbar.cz za 420 korun a v sítích Ticketportal a Ticketpro za 430 korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám