Hlavní obsah

RECENZE: Profesionalita Take That nad živelností

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Před čtyřmi lety nahrála britská skupina Take That velmi dobré a moderní popové album. Jmenuje se Progress a podílel se na něm i Robbie Williams, toho času výrazný sólista a bývalý člen této kapely. Od té doby se mnohé změnilo.

Foto: Universal Music

Britská skupina Take That

Článek

Take That už jsou jenom tři. Na vlastní cestu se vrátil nejenom Williams, ale odešel také Jason Orange. Jeho předloňské rozhodnutí bylo překvapivé, nejvíce pro zbylé členy kapely. Přesto se loni rozhodli vstoupit do studia a nahrát novinku, jejíž název symbolizuje počet zpěváků, kteří z původní pětice v sestavě zbyli.

Foto: Universal Music

Obal nového alba.

Sedmé album Take That je pozitivní a radostné. Písničky nesou dobrou náladu, jsou barevné, dobře vyprodukované, zvukově kvalitně ošetřené a místy nepostrádají dobré melodie. Jednou se v nich objeví prvek z country (Lovelife), jindy z taneční hudby (Into The Wild), nechybí samozřejmě balada (Flaws).

Kolekce III vlastně nabízí písničky, které jsou důsledkem hudební cesty bývalého boybandu. Je z nich patrná zkušenost, profesionalita, leč chybí jim hitovost. Postrádají nezapomenutelné refrény a schopnost vstoupit do paměti na delší čas. Ona profesionalita totiž přebila nápaditost a na mnoha místech i živelnost. Navíc čím déle album hraje, tím je průměrnější.

Je to dobrá popová deska, která ale vzhledem k tomu, kdo ji nahrál, mohla dopadnout lépe.

Take That: III
Universal Music, 45:08

Celkové hodnocení: 60 %

Reklama

Výběr článků

Načítám