Hlavní obsah

Slavíky opět sbírali Gott, Bílá a Kabát

Novinky, sad
Aktualizováno

V pražské Státní opeře v sobotu vyhlásili výsledky ankety Český slavík, která letos nepřinesla žádné překvapení. Jako první byla vyhlášena kategorie zpěvaček a zvítězila Lucie Bílá. Zpěvákem roku se stal opět Karel Gott, který je s 44430 body zároveň Absolutním Slavíkem. Skupinou roku je Kabát.

Český Slavík 2014Video: Novinky

 
Článek

„Tohle není sedmnáctý Slavík, to je třicet let práce a já za tu práci chci poděkovat svému manažerovi, což je Jirka Kouble. Chci poděkovat Lukášovi Fronkovi, který se mi stará o něco, čemu nerozumím - je to internet. Chtěla bych poděkovat svému kamarádovi a pianistovi Petrovi Maláskovi,” řekla Bílá.

Mezi zpěvačkami skončila druhá Lucie Vondráčková, která se večera nezúčastnila, ale ze záznamu poděkovala kolegům a fanouškům. Třetí byla Ewa Farna.

Foto: Milan Malíček, Právo

Lucie Bílá si jde pro cenu.

Foto: Milan Malíček, Právo

Mezi zpěvačkami skončila Ewa Farna (vpravo) na třetím místě.

Foto: Milan Malíček, Právo

Karel Gott

Skupinou roku se stal Kabát. „Děkujeme všem, krásný večer všem,“ řekl stručně frontman Josef Vojtek.

Druhé místo v kategorii skupin získali Chinaski. „Moc si toho vážíme, chceme poděkovat našemu vydavatelství Brainzone, všem lidem díky moc, jste skvělí. Chceme poděkovat přátelům, přítelkyním a dětem,“ řekl zpěvák Michal Malátný. Třetí je skupina Kryštof.

Přehled vítězů
Absolutní Slavík: Karel Gott
Zpěvačka: Lucie Bílá
Zpěvák: Karel Gott
Skupina: Kabát
Objev roku: Elis
Slavíci bez hranic: No Name
Nejstreamovanější skladba: V blbým věku (Xindl X)
Hvězda internetu: Voxel

V kategorii zpěváků se letos opět radoval Karel Gott, kterému moderátor Libor Bouček přislíbil nejdelší čas na proslov a on toho náležitě využil:

„Myslím, že tohle jsem tady ještě neřekl. Já totiž tato naše každoroční slavičí setkání neberu jako výsledek konkurenčního boje, naopak pro mě je to setkání s kolegy, s přáteli, vyměňujeme si tady zkušenosti z naší práce a občas nějaké aktuální dojmy. Já například jsem plný dojmů ze svého podzimního koncertního turné, přátelé to je nádherý pocit,” začal obšírně.

„Já věřím tomu, že energie z publika léčí. Já například se na začátku koncertu sotva dobelhám na pódium, ale na konci tříhodinového koncertu tancuji, vyskakuji, vznáším se. Za ten pocit děkuju divákům, kteří navštěvují mé koncerty.”

Druhý je letos Tomáš Klus, třetí Richard Krajčo.

Slavíkem bez hranic se stala skupina No Name. Nejpopulárnější slovenská kapela v ČR tak porazila Celeste Buckingham a Elán.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Vyhlášení vítězů ankety Český slavík Mattoni 2014. V kategori zpěváků vyhrál Karel Gott.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ve Státní Opeře se 29. listopadu 2014 konalo slavnostní udílení cen Český slavík. Na snímku vítězem Ankety se stal Karel Gott.

Foto: Milan Malíček, Právo

Skupina Kabát

Foto: Milan Malíček, Právo

Xindl X

Foto: Milan Malíček, Právo

Skupina Chinaski

V kategorii Hvězda internetu vyhrál písničkář Voxel. „Ta cena je moje jen z poloviny, druhá patří kamarádovi, se kterým všechny písničky děláme, a to je Pokáč. A chtěl bych poděkovat svojí ženě,“ řekl.

Nejstreamovanější písničkou roku je letos V blbým věku od Xindla X. „Strašně děkuju za tu hezkou cenu, musím poděkovat nejen Liborovi, ale i lidem, co si to zaslouží, kromě mě zejména kluci z kapely, především producent Dalibor Cidlinský... a hlavní dík platí těm lidem, co sedí u internetu a klikají na to,“ vzkázal písničkář.

Nejoblíbenější písní posluchačů Rádia Impuls se stalo Zakázané uvolnění od Michala Hrůzy.

Mladá zpěvačka Elis byla vyhlášena Objevem roku, a porazila tak své konkurenty Voxela a skupinu Jelen.

Na úvod večera vystoupil Karel Gott společně s Radkem Bangou (Gipsy.cz). Poté zazpívali Markéta Konvičková, Debbi, Chinaski, Ondřej Brzobohatý, Hana Zagorová, Lucie Bílá, Ondřej Brzobohatý, Eva Pilarová nebo Xindl X. Do ankety podle pořadatelů letos přišlo 131 991 hlasů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám