Hlavní obsah

Nové knihy: Kantůrková, Deaver, Brycz, Werich i Uzel

Právo, František Cinger

Nabídka tohoto týdne začíná novou prózou Evy Kantůrkové. Pokračuje děsivým thrillerem Jefferyho Deavera, humorným příběhem Pavla Brycze i několika knihami reportáží ze světa. Pozornost si zaslouží audiokniha s Janem Werichem a jeho anglicky vyprávěnými zážitky ze světa i grafický román Niny Bunjevacové. A samozřejmě komiks nakonec, ovšem všech osm knih Kasty metabaronů v jednom svazku.

Článek

Eva Kantůrková:

Nesmiřitelná řeč

Nové knihy

Tři typy prozaických textů. První má charakter rozpravy, druhá část je úvahová a obrací se k mýtu Mistra Jana Husa, a v třetí, baladické části, autorka vytváří z Husova textu Dcerka moderní baladickou prózu. Vypovídající o nás i o naší době.

Cherm, 296 stran, 290 Kč

Jeffery Deaver:

Sběratel kůží

Nové knihy

Lincoln Rhyme a Amélie Sachsová: kriminalista se schopností geniální dedukce a začínající policistka. Vrahova metoda však paralyzuje celý New York. Své oběti zavleče do podzemní kobky, kde nožem a tetovacím strojkem vytváří na jejich tělech šifrované vzkazy.

Domino, přeložil Jiří Kobělka, 584 stran, 349 Kč, e-kniha 179 Kč

Pavel Brycz

Muž bez ženy není člověk

Nové knihy

Když si žena Martina Samka sbalila věci, myslel si, že co ho nezabije, to ho posílí. Ale to by mu nesměl na slabiny útočit divoký kanec, na nervy alkohol a hlasité orgie sousedky za zdí. Podaří se hrdinovi dnešní doby zastavit volný pád až na dno a zachránit si své mužství?

Mladá fronta, 256 stran, 249 Kč

Karen Russellová:

Swamplandie

Nové knihy

Příběh se odehrává v exotickém prostředí bažin na Floridě a vypráví o rodině zápasníků s krokodýly, o vyvolávání duchů, Ptačím muži, dvou konkurenčních zábavních parcích, o Deseti tisících ostrovech u floridského poloostrova i o cestě do podsvětí a mrtvém milenci.

Dokořán, přeložila Lýdie Kárníková, 352 stran, 349 Kč

Dean Koontz:

Nevinnost

Nové knihy

Napínavý fantastický thriller spojuje tajemno, napětí a hlubokou znalost lidské duše v mistrovsky vyprávěném příběhu, jenž čtenáři pevně utkví v paměti.

BB art, přeložila Jitka Fialová, 280 stran, 299 Kč

Radim Uzel:

Cesty za romantikou a erotikou

Nové knihy

Známý sexuolog cestoval do Afriky, Austrálie, Číny a Chile. Vypráví o tom s osobitým nadhledem, jímž dokazuje, že zatímco o sexu lze mluvit a psát velmi racionálně, romantická láska jako exploze v bazaru emocí nemá s racionalitou nic společného.

Epocha, 160 stran, 169 Kč

Vladimír Plešinger:

Amazonie a řeky příběhů

Nové knihy

Sedm kapitol – sedm příběhů odvážných mužů a žen – čtenáře provede historií dobývání ryzí džungle. Provede příběhy odvahy, zrady, přátelství i nenávisti kolem Amazonky, největšího veletoku světa.

Jota, 344 stran, 398 Kč, e-kniha 249 Kč

Jan Werich:

Velké maličkosti Jana Wericha

Nové knihy

S Werichem se vypravíme do bytu na Kampě, ale i do Paříže poloviny šedesátých let. Na Londýn a New York vzpomíná Jan Werich v unikátním rozhovoru anglicky. Velmi emotivní je vzpomínkový portrét básníka Vítězslava Nezvala nebo Jiřího Šlitra.

Radioservis, 72:48, 229 Kč

Sara Shepardová:

Roztomilé malé lhářky 11: Úžasné

Nové knihy

Nikdy nevěřte krásné dívce s ošklivým tajemstvím... Tajnost na tajnost, lež na lež. Holky se zamotávají do husté a nebezpečné sítě, kterou vychytrale utkala tajemná A. Ovšem tentokrát už překročily hranici...

BB art, přeložila Anna Školníková, 248 stran, 249 Kč

Nina Bunjevac:

Otčina

Nové knihy

Příběh autorčiny rodiny v působivém černobílém výtvarném zpracování. Pro svou dokumentární hodnotu je grafický román Otčina přirovnáván k mistrovským dílům jako Persepolis nebo Palestina.

BB art, přeložila Pavla Horáková, 152 stran, 349 Kč

Juan Gimenez, Alejandro Jodorowsky:

Kasta metabaronů

Nové knihy

Příběh hrdinů s mýtickými osudy, s tragickými láskami, velkými obětmi, gigantickými dobrodružstvími a monumentálními vesmírnými souboji... Epický příběh ve stylu kultovní Duny vychází v opravdu epické úpravě – všech osm dílů v jedné knize.

Crew, přeložil Richard Podaný, 552 stran, 1599 Kč

Může se Vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám