Hlavní obsah

Filmové premiéry: Pohádkář, Boj sněžného pluhu s mafií, Frank a další

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Premiéru má Interstellar, dále nový film Vladimíra Michálka Pohádkář s Jiřím Macháčkem v titulní roli a s Evou Herzigovou a Aňou Geislerovou v rolích jeho osudových žen. Titulní postava filmu Frank byla inspirována zpěvákem Frankem Sidebottomem. Jeden příběh dvěma pohledy, to jsou filmy Zmizení Eleanor Rygbyové: On a Zmizení Eleanor Rygbyové: Ona. Pod hlavičkou Česká radost v českých kinech vstupuje do kin pět nových českých dokumentů, které měly premiéru na MFDF Jihlava.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Filmové premiéry 44. týden

Článek

Interstellar

Matthew McConaughey jako vesmírný pilot Cooper se vydává do vzdálených galaxií, aby našel pro lidstvo nový domov. Na Zemi totiž dusivý prach zničil již téměř všechny rostliny, lidé se živí jen kukuřicí a zanedlouho bude ještě hůř. Vědecký tým v čele s Cooperem se vydává mezi hvězdy s vědomím, že své blízké možná už nikdy neuvidí.

Interstellar, USA/VB 2014, 169 min., sci-fi, režie: Christopher Nolan, hrají: Matthew McConaughey, Anne Hathawayová, Michael Caine a další.

Pohádkář

Upoutávka na film Pohádkář

Příběh muže mezi dvěma ženami, příběh o vášni, touze, podvodu, lži a věčném odpouštění má podobu takřka detektivního příběhu. Kapitán Rott pátrá po totožnosti těla nalezeného v řece. Díky tomu se dostává doprostřed příběhu muže, který si prostřednictvím lži budoval vlastní svět a díky tomu dokázal žít dva odlišné životy.

Pohádkář, ČR 2014, romantické drama, 90 min., režie: Vladimír Michálek, hrají: Jiří Macháček, Matěj Hádek, Eva Herzigová, Aňa Geislerová a další.

Boj sněžného pluhu s mafií

Upoutávka na film Boj sněžného pluhu s mafiíVideo: Film Europe

Nils se prohání se svým sněžným pluhem zasněženými cestami v okolí chladného norského městečka. Proráží cesty pro své spoluobčany, což  považuje za velmi zodpovědnou práci, kterou ostatní dokáží náležitě ocenit. Jednoho dne je dokonce jmenován Občanem roku, ale zároveň se dozví o úmrtí svého syna. Předávkování drogami není pro Nilse důvěryhodným vysvětlením, a tak vezme spravedlnost do vlastních rukou.

Boj sněžného pluhu s mafií, Norsko 2014, černá komedie, 115 min., režie: Hans Petter Moland, hrají: Stellan Skarsgård, Bruno Ganz, Pål Sverre Hagen, Birgitte Hjort Sørensen, Anders Baasmo Christiansen a další.

Frank

Upoutávka na film FrankVideo: AČFK

Jon je netalentovaný mládenec, ale myslí si o sobě pravý opak. Když se přidá k avantgardní popové kapele, je fascinován jejím vedoucím, talentovaným umělcem Frankem, jenž se skrývá za obří umělou hlavou. Jon investuje veškeré úspory do nahrávání alba a všechnu energii do tvorby virální internetové senzace...

Frank, Velká Británie 2014, komedie/ drama, 95 min., režie: Lenny Abrahamson, hrají: Michael Fassbender, Maggie Gyllenhaalová, Scoot McNairy a další.

Zmizení Eleanor Rygbyové: On

Zmizení Eleanor Rygbyové: Ona

Upoutávka na film Zmizení Eleanor RigbyovéVideo: CinemArt

Dva filmy vyprávějí stejný příběh Conora a Eleanor. Prožívají opravdovou lásku a štěstí. Radost ale nečekaně protne osobní tragédie, na kterou nebyli a ani nemohli být připraveni. Jejich do té chvíle pevný vztah se hroutí, když na stejnou událost reagují odlišným způsobem.

První film je věnován subjektivnímu pohledu Conora, ve druhém snímku pak pozorujeme Eleanor, která se snaží překročit trosky zničeného vztahu a svým odchodem z něj najít sama sebe a ztracenou životní rovnováhu.

Zmizení Eleanor Rygbyové: On, Zmizení Eleanor Rygbyové: Ona, USA 2014, drama, 89 min. a 100 min., režie: Ned Benson, hrají: James McAvoy, Jessica Chastainová, Nina Arianda, Viola Davisová, Bill Hader, Isabelle Huppertová, William Hurt a další.

Česká radost v českých kinech

Foto: Verbascum Imago

Z dokumentu Alice Nellis, Adopce: Konkurz na rodiče

Režisérka Alice Nellis debutuje v dokumentární tvorbě snímkem Adopce: Konkurz na rodiče, vtipnou výpravu do duše českých myslivců zprostředkoval Jaroslav Kratochvíl ve filmu Lovu zdar! a režisér Jiří Stejskal ve snímku Jáma sleduje svéráznou ukrajinskou rodinu. Film Martina Duška K oblakům vzhlížíme je o obsesivním tuningu automobilů a dokumentární detektivka Pirátské sítě Davida Čálka o novém somálském „byznysu“.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám