Hlavní obsah

Dusilová pokřtí 2. listopadu nové album V hodině smrti

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Druhého listopadu proběhne v Divadle Archa křest alba V hodině smrti, které je dalším počinem jedné z nejuznávanějších českých zpěvaček Lenky Dusilové a kapely Baromantika.

Foto: Adam Holý

Lenka Dusilová

Článek

Nadžánrová zpěvačka, která si prošla od devadesátých let různými skupinami a styly, si s Baromantikou skvěle sedla a další album, které vyšlo u Supraphonu, to jen potvrzuje. Křest navíc obohatí skvělí hosté - 2. listopadu se v Divadle Archa sejdou David Koller, Dan Bárta i Justin Lavash.

„Máme za sebou první část turné, povýšili jsme Hodinu smrti ve zvukově dokonalém brněnském klubu SONO společně s kapelou Květy, v Jablonci jsme bouchli španělské bublinky od španělského fanouška a potěšili fanoušky i v Havířově, Opavě, Plzni a Košicích. Koncerty jsou nabušené emotivní hudbou, kapela je jako jedno tělo a nové věci je radost hrát. Vrcholem turné je pro nás koncert 2. listopadu v pražském Divadle Archa. Naše hudba bude vkusně podpořená krásnými světly lightdesignera Filipa Bruthanse a těšíme se, že si zahrajeme s našimi milými hosty. Dobrá příležitost slyšet současnou Baromantiku živě neb všechno je tak pomíjivý,” vzkázala Lenka Dusilová.

Foto: Supraphon - Adam Holý

Lenka Dusilová se skupinou Baromantika vytvořila výborné album.

S albem, které se pochopitelně pohybuje v nemainstreamových vodách experimentů, pomáhali jak David Koller a Dan Bárta, tak Justin Lavash, Oskar Török, Marek Minárik či Miloš Dvořáček. Texty pochází od Lenky Dusilové a zabrousila tentokrát i do slovenštiny, angličtiny a polštiny.

Kromě novinky představí Lenka i starší věci v nových úpravách. Lístky jsou v prodeji v síti Ticketpro nebo v Divadle Archa za 350 Kč + poplatky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám