Hlavní obsah

Rapper Lipo natočil klip na šestnáctimilimetrový film

Právo, (jaš)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Liberecký rapper Lipo, který se letos na jaře přihlásil druhým albem nazvaným O duši, se při realizaci svého nového videoklipu k písničce Všechno má svůj čas rozhodl točit na šestnáctimilimetrový film.

Foto: Universal Music - Ondřej Pýcha

Lipo nahrál dvě sólová alba.

Článek

Video navíc překvapuje až meditativním charakterem, což není pro český hip hop příliš obvyklé. Lipo ale od začátku nerespektuje jeho obyčeje, takže to od něho není až tak překvapivé.

„Klip je plný vzpomínek na mé dětství. Natáčeli jsme ho na místech, kde jsem jako malý kluk trávil prázdniny. I proto jsme se rozhodli ho natočit na filmový pás, aby měl určitý retro nádech,“ vysvětluje Lipo, který si klip sám režíroval.

Píseň Všechno má svůj čas pochází z desky O duši a pro Lipův repertoár je poněkud atypická. Hostuje v ní Kühnův dětský sbor a rapper hovoří o plynutí času, přijetí změn, které život přináší, a vyrovnání se s nimi.

Videoklip je pojatý jako cesta dvanáctiletého chlapce, který poznává tajemství života. „Inspiraci jsem čerpal i u svých oblíbených českých filmů Páni kluci, Obecná škola nebo Cesta do pravěku,“ dodává Lipo.

„Můj hudební rozptyl je velký. Kromě hip hopu a folku jsou to například kytarové kapely, rád si poslechnu třeba staré Rolling Stones, U2 a další. Vyrůstal jsem na nich, k hip hopu jsem se dostal na střední škole jako k formě generačního vzdoru. Navíc producent Martin Ledvina, který se mnou na novém albu pracoval, je hlava otevřená. Věnuje se folku, country, miluje jazz. V hudbě jsem zkrátka dost svobodomyslný,“ řekl Lipo Právu.

Videoklip můžete zhlédnout ZDE.

Reklama

Výběr článků

Načítám