Hlavní obsah

Divadlo Spejbla a Hurvínka připravuje hororový muzikál

Pražské Divadlo Spejbla a Hurvínka uvede 8. října obnovenou premiéru swingového hororového muzikálu pro dospělé nazvaného Spejbl versus Drákula. Poprvé se na jeho jevišti objevil už před čtyřiceti lety.

Foto: Profimedia.cz

Z divadla Spejbla a Hurvínka - loutky Mánička, Hurvínek, Spejbl a Žeryk

Článek

Na současné inscenaci se autorsky podílí ředitelka divadla Helena Štáchová, jejím režisérem je Martin Klásek.

V příběhu se Spejbl pustí do skládání muzikálu, který ho má zbavit dluhů. V přízračné atmosféře pařížské mansardy, která je svědkem jeho tvůrčích muk, nechybí upírobijec Hurvínek, podnikavá nymfoMánička, pes baskervillský alias Žeryk a paní Kateřina, která svede boj o Spejblovu přízeň s francouzskou dekadentní zpěvačkou šansonů Poulet. A k tomu všemu se k nočnímu životu probere i žoviální hrabě Drákula.

Podle Kirschnerové je toto představení druhým titulem z řady Zlatý fond Divadla S+H, která má připomenout nejlepší inscenace z historie této scény. Představení se s úspěchem hrálo i v Německu.

"Tento muzikál je mojí osudovou záležitostí. Po premiéře se mi narodila vytoužená dcera, která nyní iniciovala jeho znovuuvedení a dala si ho vlastně ke svým kulatinám právě tak, jako je dárkem k těm mým a k osmdesátinám autora hudby. O výtvarnou podobu scény a loutek se postaral Kirschnerův a můj syn. Je to tedy dárek i Miloši Kirschnerovi, který byl mým tehdejším partnerem na scéně i v životě. Je mi líto, že není mezi námi právě tak jako Helena Philippová. S úctou a pokorou jsem přistoupila k autorské úpravě, kterou si vyžádal čas a znovunastudování," komentovala obnovenou inscenaci Štáchová.

Reklama

Výběr článků

Načítám