Hlavní obsah

Fanoušci Queen oslaví Freddieho den kostýmy a koncertem Queenie

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V několika světových městech se 5. září koná Freddie For A Day, charitativní akce na podporu boje proti AIDS, při níž se fandové v den narozenin Freddieho Mercuryho oblečou jako tento rockový idol a za hudby revivalů oslavují. Také v Hard Rock Cafe Praha večer opráší kostýmy a nasadí falešné kníry.

Článek

Kromě kostýmů nadšenci mohou také testovat své znalosti v hudebních kvízech a pak si zatančit při koncertě Queenie - World Queen Tribute Band.

„Freddie For A Day je celosvětová charitativní akce a zároveň kampaň na podporu boje proti AIDS. Umožňuje fanouškům zapojit se do tohoto boje a zároveň se při tom bavit. Spojení sil s naším partnerem Hard Rock Cafe dále rozšiřuje naše možnosti oslavit život Freddieho Mercuryho a zároveň pomoci lidem postiženým touto hroznou nemocí, která Freddieho stála život,” uvedla Claudia Walkerová z Mercury Phoenix Trust.

Přestože Mercury zemřel již v roce 1991, pořád se o něm mluví a píše. V květnu 2014 oznámil kytarista Queen Brian May, že dává dohromady album Queen Forever, které vzniká z nedokončených nahrávek se zpěvem Freddieho Mercuryho.

Foto: EMI

Queen: Greatest Hits

Brian May řekl BBC, že songy natáčeli „v osmdesátých letech, když byli v plném rozletu” a myslí si, že si je lidé užijí. Album vyjde na konci roku. Pomocí současného softwaru prý dokázal vykouzlit povědomý zvuk Queen z materiálu starého tři desítky let. „Měli jsme jenom útržky, ale věděl jsem, jak by to znělo, kdybychom to tehdy dokončili, takže jsem si mohl sednout a udělat to s pomocí moderní technologie.“

Již delší dobu se připravuje film o Queen, v němž měl původně hrát Freddieho Sacha Baron Cohen, ale s Mayem se nakonec nedohodli. Podle posledních zpráv bude zpěváka hrát Ben Whishaw a film má produkovat Graham King.

Příprava filmu rozhodně neběží hladce, což potvrdil i May. “Musí v tom být pravda, ale také humor, protože Freddie měl tyhle kvality. A musí to být zábavné jako film. Není lehké tyhle tři prvky skloubit.”

Reklama

Výběr článků

Načítám