Hlavní obsah

Nové knihy: Richards, Harrison, Indridason i Seifert

Právo, František Cinger

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letní novinky nabízejí román Američana Douglase Richardse o záludnosti zisku mimořádných schopností. Vychází životopis George Harrisona o životě Beatles i jeho osobním. A nechybějí detektivky od severských autorů Arnaldura Indridasona nebo Mikaela Niemiho. A jako prémie nový komiks.

Článek

Douglas E. Richards:

Napojení

Nové knihy

Kira Millerová je vynikající genetická inženýrka, která zjistí, jak ve všech oblastech myšlení a tvůrčí činnosti dočasně získat schopnosti naprostého génia. Ale co když s sebou tato transcendentní rovina inteligence přináší bezcitnou megalomanii?

Host, přeložila Radka Knotková, 384 stran, 299 Kč, e-kniha 189 Kč

George Harrison:

Za zamčenými dveřmi

Nové knihy

Neobyčejný život a uměleckou dráhu nejtajemnějšího a nejsympatičtějšího člena Beatles od skromných liverpoolských začátků až na honosný novogotický zámek Friar Park se sto dvaceti pokoji, kde závěr jeho života poznamenala nemoc i útok pomateného fanouška.

65. pole, přeložil Rani Tolimat, 448 stran, 448 Kč

Peter Tremayne:

Symbol smrti/Případ sestry Fidelmy

Nové knihy

Příběhy sestry Fidelmy zavádějí do světa, který mohl vytvořit jen člověk dokonale obeznámený s keltskou historií. Ustupte, prosím, přichází výjimečná vyšetřovatelka, ocitající se ve zcela novém teritoriu.

Vyšehrad, přeložila Alžběta Slavíková, 320 stran, 298 Kč

Mikael Niemi:

Vodní apokalypsa

Nové knihy

V severním Švédsku celý podzim stále prší a v řekách stále stoupá voda. Nakonec stoupne natolik, že to nevydrží zdejší kaskáda přehrad: jedna po druhé pod tlakem vodních mas povolí a rozpoutá se peklo, vnitrozemské tsunami, které smete vše, co mu stojí v cestě.

Moba, přeložil Jakub Kalina, 272 stran, 279 Kč

Arnaldur Indridason:

Dech smrti

Nové knihy

Ve stavební jámě na předměstí Reykjavíku vykopou lidské kosti. Erlendur a kolegové z kriminálky odkrývají kousek po kousku okolnosti dávného surového zločinu a vnášejí světlo do lidské tragédie, která zasahuje až do přítomnosti.

Moba, přeložila Helena Smoláková, 240 stran, 269 Kč

Jan Kilián:

Příběh z doby neobyčejného šílenství

Nové knihy

Historik Jan Kilián nabízí životopis koželuha z krušnohorského hornického města Krupky Michela Stüelera (1583–1656), který zanechal zápisky o životě v malém městě z doby třicetileté války. Ožije svět našich předků.

Vyšehrad, 288 stran, 298 Kč

Jaroslav Seifert:

Ty, lásko, pozdravena buď

Nové knihy

Nový výbor z intimní a milostné lyriky českého básníka, oceněného Nobelovou cenou za literaturu.

Vyšehrad, 88 stran, 168 stran

Brian M. Bendis, Mark Bangley, Mark Millar, Andy Kubert:

Ultimate Spider – Man a spol, 16

Nové knihy

Řada Ultimate zachycuje známé hrdiny v moderním stylu. Popisuje jejich osudy od začátků tak, jak je neznáte. Tvůrci se inspirovali legendami, ale vyrazili vlastní cestou – a tak se může stát, že postava, která v klasických řadách vystupuje už padesát let, umře v prvních sešitech.

Crew, přeložil Jiří Pavlovský, 99 stran, 198 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám