Hlavní obsah

Nové knihy: Mandausová, Nahapétianová, Bauerová, Mortonová i Kopřiva

Právo, František Cinger

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z novinek tohoto týdne vybíráme prózu Kláry Mandausové o trápení ženy mezi dvěma nebo dokonce třemi muži. Román íránské rodačky Naïri Nahapétianové vypráví o Íránu po pádu šáha. Detektivkami přispěly Belinda Bauerová z Velké Británie, Australanka Kate Mortonová i Američanka Kathy Reichsová. Místo komiksu nádavkem audiokniha Štěpána Kopřivy.

Článek

Klára Mandausová:

Slunečnice

Nové knihy

Kristina má vytíženého muže, všetečnou dcerku i věčně tápající matku. A kamarádku, která si pro změnu brousí zuby na švédského doktora, a skončí s tenistou. Jenže mu to nestačí a obrátí naruby i život Kristiny. Protože vedle muže vytíženého je tu i jeden osudový a pak náhradní.

Mladá fronta, 176 stran, 229 Kč

Naïri Nahapétianová:

Poslední píseň z Isfahánu

Nové knihy

Šáh padl a Islámská republika Írán zakázala ženám zpívat na veřejnosti. Roxana, známá populární zpěvačka, musela uprchnout. Přesto se však v roce 2009 vrací do rodného města, aby potají uspořádala svůj poslední koncert.

Host, přeložil Petr Christov, 215 stran, 269 Kč, e-kniha 169 Kč

Belinda Bauerová:

Odvrácená strana

Nové knihy

Když vražda staré bezmocné ženy naruší zimní spánek anglické vesnice, vypadá to, že místní policista Jonas Holly bude mít najednou plné ruce práce. Vyšetřování jeho první vraždy mu však brzy překazí obhroublý detektiv Marvel, který Jonase okamžitě odsune na druhou kolej.

Argo, přeložila Ilona Gottwaldová, 384 stran, 398 Kč.

Kate Mortonová:

Tajemství letního odpoledne

Nové knihy

Zatímco zbytek rodiny vyráží na piknik, šestnáctiletá Laurel sní v koruně stromu o chlapci jménem Billy. Stane se svědkyní zločinu, který všechno změní. O třicet let později je Laurel oblíbenou herečku, kterou však stále tíží stíny minulosti a vzpomínky…

Ikar, přeložila Hana Krejčí, 408 stran, 359 Kč

Kathy Reichs:

Kosti zmizelých

Nové knihy

I z televize populární soudní antropoložka Tempe Brennanová se ocitá uprostřed spiknutí, které sahá od Jižní Ameriky až po Afghánistán. Tlak na Tempe sílí ze všech stran a nakonec bude muset bojovat o holý život.

BB art, přeložila Kristýna Kučerová, 336 stran, 299 Kč

Clive Cussler.

Přízrak

Nové knihy

V říjnu 1943 zmizel americký torpédoborec plující z Filadelfie, údajně následkem pokusu amerického námořnictva s elektromagnetickou radiací. Ten příběh byl považován za podvrh – Juan Cabrillo a jeho kolegové z Oregonu si tím teď však nejsou tak jistí.

BB art, přeložil Ondřej Duha, 280 stran, 299 Kč

Štěpán Kopřiva:

Asfalt I.

Nové knihy

Po příchodu Kuffenbachova speciálního komanda do hlubin inferna Peklo teprve poznává, co je to pravé peklo. Pět žoldáků se rozhodne zatočit s celou Satanovou říší, a dělají to tak krvavě, že i ďáblové jsou šokovaní. Příběh namluvil Ludvík Král.

Crew, mp3 ke stažení, 18:19, 190 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám