Hlavní obsah

V Led Zeppelin byli mistři

Právo, Jaroslav Špulák

Před několika dny se na trhu objevila v reedici tři první alba britské skupiny Led Zeppelin. Kolekce nazvané Led Zeppelin (1969), Led Zeppelin II (1969) a Led Zeppelin III (1970) byly vydány v rozšířených verzích a doplněny o dosud nevydaný materiál.

Foto: Profimedia.cz

Led Zeppelin v roce 1978

Článek

Jejich znovuvydání odstartovalo rozsáhlý projekt, v jehož rámci budou postupně poslána na trh v chronologickém pořadí další alba kapely, přičemž všechna byla zvukově zmodernizovaná pod přísným dohledem kytaristy Jimmyho Page.

„Doufám, že v těch nahrávkách najdou mladí hudebníci inspiraci,“ prohlásil Page u příležitosti vydání alb. „V našich časech byly hvězdy i v jiných kapelách. Těžko byste ale našli čtyři muzikanty, kteří byli opravdoví mistři a mohli spolu hrát v jedné kapele. My to dokázali. Na koncertech jsme byli úžasní od první chvíle a vůbec to nemyslím arogantně. Byli jsme opravdu na samotném vrcholu celé té rock’n’rollové hry.“

Ve skupině Led Zeppelin kromě Page působili zpěvák Robert Plant, baskytarista John Paul Jones a již zesnulý bubeník John Bonham.

Reklama

Výběr článků

Načítám