Hlavní obsah

Do Hvězdných válek míří Lupita z 12 let v řetězech i válečnice z Hry o trůny

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Oscarová herečka Lupita Nyong'oová z filmu 12 let v řetězech a také britská herečka Gwendoline Christieová, která hraje válečnici Brienne v seriálu Hra o trůny, dostaly role v nových Hvězdných válkách.

Foto: Profimedia.cz

Lupita Nyong'oová

Článek

Producenti filmu neupřesnili, koho budou obě dámy hrát, v každém případě by je diváci měli vidět 18. prosince 2015, kdy má film Star Wars: Episode VII světovou premiéru.

„Jsem absolutně nadšená, že se Lupita a Gwendoline připojí k hereckému týmu Star Wars: Episode VII, je napínavé pozorovat, jak se formuje mimořádně talentovaný ansámbl,” řekla šéfka Lucasfilmu Kathleen Kennedyová.

Foto: Profimedia.cz

Gwendoline Christieová ve Hře o trůny

Z dalších nových herců se v očekávaném blockbusteru objeví John Boyega, Adam Driver, Oscar Isaac, Andy Serkis, Domhnall Gleeson či Max von Sydow. Partu z původních Hvězdných válek zastupují Harrison Ford, Carrie Fisher, Mark Hamill, Anthony Daniels, Peter Mayhew a Kenny Baker.

Natáčení začalo v květnu v Abú Zabí. Star Wars: Episode VII bude první film z této série, který vzniká ve studiích Disney, protože George Lucas jim prodal práva v roce 2012. Scénář k filmu napsali Lawrence Kasdan a J. J. Abrams podle námětu Michaela Arndta.

Reklama

Výběr článků

Načítám