Hlavní obsah

Katarína Knechtová a Portless natočili Stmívání

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slovenská zpěvačka Katarína Knechtová a česká rocková skupina Portless nahrály písničku Stmívání. Bude ústřední k chystané komedii Tomáše Svobody Hodinový manžel, která by měla mít premiéru v září a v níž se v hlavních rolích objeví Filip Blažek, David Matásek, Bolek Polívka, Eva Holubová, Jitka Čvančarová, Lukáš Latiňák a další.

Foto: PRÁVO – Jaroslav Špulák

Katarína Knechtová se členy Portless: zleva René Rypar, Zbyněk Raušer a Kryštof Michal

Článek

Autorem skladby je kytarista Portless René Rypar. Píše i scénickou hudbu k filmu. „Jsem teprve na začátku, protože film se začíná natáčet. Odehrává se v Česku i na Slovensku a v kapele nás napadlo, že bychom mohli ústřední písničku pojmout jako duet s nějakou slovenskou zpěvačkou. Katarína pak byla jasná volba, protože se nám její projev vždycky líbil,“ řekl Právu Rypar. Skladba je už natočená a hrát se začne zhruba za měsíc.

„Kluci z Portless mě oslovili, jestli bych ji s nimi nazpívala. Já odpověděla, že velice ráda, ale nejdřív musím tu písničku slyšet. Poslali mi ji a já se rozhodla s nimi do toho jít, protože Stmívání má náboj a chemii, které mám ráda. Navíc je vtipná, má jednoduchou melodii a láká mě i to, že je trochu jiná než písničky, které skládám na své desky,“ vysvětlila Právu Knechtová.

Zpěvák skupiny Portless Kryštof Michal nazpíval písničku s českým textem teprve potřetí. V minulosti to byly skladba k filmu Máj a poté Životní k seriálu Přešlapy, který vysílala Prima. „Napsal jsem nástřel textu a Katarína ho dopsala. Film je v podstatě o tom, že člověk míní a život mění. Pokusil jsem se to do textu dostat, je to jeho ústřední téma. Ve filmu je tahle pravda v komediálnější rovině, písnička není prvoplánově veselá,“ řekl Právu Michal.

Spolupráce Portless a Knechtové neskončí pouze písničkou Stmívání. Na podzim spolu chtějí vyjet na česko-slovenské turné a předpokládají, že pro ně vymyslí i nějaká další koncertní propojení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám